Magazin > VIP
2756 ogledov

V motoristični nesreči življenje prezgodaj izgubil znani igralec

Treat Williams Profimedia
Hollywood žaluje.

Igralec Treat Williams, zvezda serije Everwooda in kultnega filma Lasje, je umrl za posledicami motoristične nesreče. Imel je 71 let. Igralčevo smrt je za People v ponedeljek zvečer potrdil njegov agent Barry McPherson. "Bil je igralec igralcev. Filmski ustvarjalci so ga oboževali. Bil je srce Hollywooda že od poznih sedemdesetih let," je med drugim povedal njegov agent. 

Nesreča se je zgodila v ponedeljek okoli 17. ure, blizu Dorseta v Vermontu. V incident sta bila vpletena en avto in Williamsov motocikel. Preiskovalci menijo, da je voznik avtomobila zavijal in ni videl motornega kolesa. Igralec je bil edina poškodovana oseba, nemudoma so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v New Yorku, a mu zdravniki žal niso mogli pomagati.

Williamsova kariera dosegla vrhunec leta 1979, ko je zaigral v vlogi Georgea Bergerja v filmu Lasje, ki temelji na broadwayskem muzikalu. Vloga mu je na koncu prinesla prvo nominacijo za zlati globus. Kasneje si je prislužil še eno nominacijo za zlati globus za najboljšega igralca v filmski drami, za vlogo v filmu Prince of the City iz leta 1981.

Leta 2002 je začel upodabljati glavno vlogo dr. Andrewa "Andyja" Browna v  Everwoodu. V seriji je igral vse štiri sezone in si celo prislužil nominacijo za nagrado SAG. Z več kot 120 vlogami se je Williamsova kariera razširila na štiri desetletja z nastopi v filmih, kot sta 1941 Stevena Spielberga in Heart of Dixie, ter televizijskih serijah, kot so Blue Bloods, The Late Shift, Chicago Fire in Chesapeake Shores. V zadnjih letih je sodeloval tudi pri številnih projektih, ki sta jih predvajala Hallmark in Netflix.

Igralec je za sabo pustil ženo, igralko Pam Van Sant, in njuna dva otroka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice