Magazin > VIP
12876 ogledov

Verbotnova proti RTV: Pevka si bo dobro napolnila žepe

Dejan Bojić Natalija Verboten mediaspeed
To je znesek, ki ga zahteva Natalija Verboten.

Višje sodišče v Ljubljani je že leta 2016 pritrdilo Nataliji Verboten Bojič in njenemu soprogu Dejanu Bojiču, ki sta proti RTV Slovenija vložila tožbo na plačilo odškodnine iz naslova kršitve avtorskih pravic. Verbotnova in njen soprog sta tožbo vložila,  ker naj bi bil koncept oddaje Slovenski pozdrav plod njunega intelektualnega dela, ki sta ga pod drugačnim imenom (Hit Parada) v okviru javnega povabila posredovala RTV Slovenija.

Sedaj je odločitev višjega sodišča potrdilo tudi vrhovno, Verbotnova pa od RTV Slovenija zahteva več kot 200.000 evrov. "Odgovornost RTV je ugotovljena, saj je odločitev potrdilo tako višje kot vrhovno sodišče. Sedaj se izvajajo dokazi v zvezi z višino zahtevka. Uveljavljamo dva zahtevka, in sicer za skupaj več kot 200.000 evrov. RTV bi lahko spor zaključil in prihranil denar, ki ga plačujemo kot obvezno naročnino, ne pa da spor zavlačuje, saj s tem rastejo tudi zamudne obresti," je za zurnal24.si povedal Natalijin odvetnik Franci Matoz.  

RTV pa pravi, da navedbe o zavlačevanju ne držijo. "To ne drži. Sodišče je odločilo, da sta Natalija Verboten Bojič in Dejan Bojič upravičena do odškodnine, trenutno pa poteka ločen postopek glede določitve višine odškodnine," nam je odgovorila njihova služba za komuniciranje. 

Natalija Verboten Magazin Opa! Natalija Verboten s krajšimi lasmi vroča kot še nikoli!
Komentarjev 8
  • Avatar jezeran
    jezeran 06:40 19.april 2019.

    in spet bomo plačali z višjo naročnino, tako se to dela na RTV, odletu pa ne bo nobeden

  • ode 18:27 18.april 2019.

    Njen dec je že na pogled zaguljen južnjak.

  • borut54 17:32 18.april 2019.

    Se strinjam z komentarjem Marsala. ta babha verbotna in njen pušl naj gresta raje delat, ne pa čivkat na odru. Glas ima kot stara veša.

Sorodne novice