Magazin > VIP
1331 ogledov

Veste, da je Valerie iz pesmi Amy Winehouse resnična? To je ona!

scena 14.06.11., amy winehouse, foto: epa EPA
Po vseh teh letih so jo končno našli!

Ena najbolj priljubljenih pesmi pokojne glasbene legende Amy Winehouse je zagotovo Valerie, uspešnica iz leta 2006, a večina verjetno ne ve, da dejansko govori o resnični osebi. Pesem je pravzaprav priredba, v originalu jo je napisala in izvajala britanska skupina The Zutons. Obstaja veliko teorij o tem, o kom pesem govori, vendar je skrivnost končno razrešena, saj se je našla "prava" Valerie.

Valerie Star je slavna vizažistka iz New Yorka, ki je v intervjuju za Vice razkrila, da je hodila s frontmanom skupine Davom McCabom in povedala, da pesem pravzaprav govori o njej, kar je McCabe potrdil in povedal, kaj ga je navdihnilo za pesem. Valerie je namreč po več prometnih prekrških skoraj pristala v zaporu, zaradi česar ni mogla priti v Veliko Britanijo. 

"Spomnim se, ko mi je povedal za pesem. Ni mi hotel povedati nobenih podrobnosti. Bil je zelo sramežljiv glede tega. In pri sebi sem pomislila, Valerie, kako zveni ta pesem," je priznala. Par se je prvotno spoznal na koncertu na Floridi, kjer so Zutonsi igrali kot predskupina. "Ena pijača se je zavlekla v številne druge. Šla sva v prijateljevo stanovanje in na strehi pila šampanjec, dokler ni vzšlo sonce. In to je bilo najino prvo srečanje," je dodala Valerie in povedala, da ji je bil všeč del, kjer je opisal njene "rdeče" lase, menda pa se je takrat res "smešno oblačila", tako kot Valerie iz pesmi.

Ko je videla, da je različica Amy Winehouse postala velika uspešnica, medtem ko se je pevka borila z odvisnostjo, ji je strlo srce, še piše Index.hr. 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:12 25.marec 2023.

    Klub 27 ...nikoli pozabljeni .

Sorodne novice