Magazin > VIP
106212 ogledov

Znana Slovenka objavila prizor, ki se nekaterim zdi preveč intimen

bojana ksela
1/10
Donald Rose
Prekrasna fotografija, ki pa sproža različna mnenja …

Nekdanja televizijska novinarka Bojana Ksela Rose je letos za svoj štirideseti rojstni dan dobila najlepše možno darilo, povila je drugorojenca Maka. Bojana srečne in tudi težke strani starševstva pogosto deli s svojimi sledilci na družbenih omrežjih, tokrat pa je objavila prelepo intimno fotografijo svojega sina med dojenjem. Dojenje v javnosti in tovrstne fotografije so še vedno tabu tema, nad katero se marsikdo zgraža, zato je pomembno, da ob mednarodnem tednu dojenja, ki prihaja, spomnimo, da je to ena najbolj naravnih stvari na svetu, ki pa žal pogosto ni samoumevna, kot je svojo zgodbo zaupala tudi Bojana. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MRS B ROSE (@mrs.b.rose)

"To je moja doslej najljubša fotografija z Makom, ki je nastala čisto spontano. Pred nekaj dnevi, ko sva se zjutraj dojila. Želela sem ujeti trenutek, na kar se da diskreten in subtilen način, ki bo zame neprecenljiv spomin, da se je od rojstva moj drugorojenec polno dojil. Še danes se spomnim kako sem z Danom v naročju sedela na robu postelje in jokala kot dež. Ker se je rodil s priraščenim jezičkom, ni mogel ustvariti vakuma in nama dojenje ni steklo. Ko smo težavo z jezičkom odpravili in membrano prerezali (gre za popolnoma rutinski poseg, nič drastičnega), je bil že tako navajen na flaško, da je dojenje zavračal, ker mu je sesanje predstavljalo prevelik napor. Moj otočiček, ki bi moral ob tem uživati, je ob vsakem poskusu ponujene dojke kričal, kot da ga dajemo iz kože. Menjaval je barve od rdeče do modre in ni odnehal, dokler ga nisem odstavila. Zame je to predstavljalo poraz, prežel me je notranji občutek, da nisem popolna mama, da nisem uspela vzpostaviti najbolj pristne vezi, ki je večini mam tako samoumevna. Bila sem razočarana in utrujena. Mleko sem si ves čas črpala, tudi ponoči, in mu ga ponujala po flaški. Četudi sem se trudila razumeti, so me hormoni in čustva vselej izdali. Enostavno nisem želela razumeti. Počutila sem se neizpolnjeno. Bilo je kakšen mesec po porodu, ko sem se po telefonu slišala z mojo Lili in še danes se spomnim njenih, zame takrat, najvredejših besed: 'Bojana, čar materinstva je v tisočih drugih stvareh. Vem, da ta trenutek to težko razmeš, ampak čez čas boš dojela.' Lili je oba otroka rodila s carskim rezom in ji dojenje v obeh primerih ni steklo. Če je uspelo njej, sem si rekla, bo tudi meni. Otrok potrebuje stabilno in ne jokavo mamo. Obrisala sem solze in si vsak dan ponovila njene besed. Besede, ki sem jih kasneje delila ob vsaki priložnosti, ko sem srečala kakšno mamico s podobnimi težavami. Besede, ki naj bodo v uteho še kakšni," je ob prekrasni fotografiji zapisala Bojana.

Tabuje okoli dojenja, dojenja v javnosti in težav z dojenjem pa z objavljanjem fotografij razbijajo tudi nekater tuje zvezdnice, njihove fotografije med dojenjem najdete v galeriji … 

Komentarjev 1
  • bogdan76 21:22 31.julij 2021.

    Kako za mavrično zastavo toni promirno tam enake lulike skup grejo.

Sorodne novice