Magazin > VIP
19161 ogledov

Znani Slovenci opozarjajo: Ujma iz ljudi izvabila tudi najslabše

vodna ujma v občini Cerkno Stanko Močnik/CZ občine Cerkno
"Vojni dobičkarji" in komentarji, v katerih ljudje "izlivajo ves svoj pretekli gnev".

Nekateri pričakujejo, da bodo posledice poplav rešili vplivneži, podjetja pa nudijo velikanske popuste na produkte, ki pridejo prav pri odstranjevanju posledic. Čeprav smo ta konec tedna Slovenke in Slovenci stopili skupaj kot še nikoli, pa se najdejo tudi taki, ki položaj izrabljajo za izlivanje svojega gneva ali vojno dobičkarstvo. 

Spletne vplivnice opozarjajo, da nekateri od njih pričakujejo, da "rešijo Slovenijo". Tako se je že oglasila pevka in podjetnica Hajdi Korošec, ki je povedala, da z veseljem deli koristne informacije, a da bi nekateri od nje, ki ima le 50 kilogramov, pričakovali mnogo več. Prav tako se je z dopusta v Grčiji oglasila pevka Rebeka Dremelj, ki je svoj dom v Brežicah ponudila družini, ki je svojega v poplavah izgubila. "Sedim sredi plaže in ne vem, kaj naj rečem. Jokamo vsi štirje. Prihajamo jutri zvečer in vse kar lahko ponudim, je, da tisti, ki ste ostali brez vsega, dobrodošli k nam. Lahko sprejmemo 4 ali 5-člansko družino. Bomo že nekako. Če ste ostali brez vsega in ne veste kaj, kam in kako napišite mi sporočilo s telefonsko številko in vas pokličem. Ne morem sprejeti vseh, lahko pa sprejmemo vsaj 4. In pozivam še vse, ki lahko ponudite pomoč, pomagajte! Ker lahko bi bili mi na njihovem mestu. Pišite mi izključno na dremelj.rebeka@gmail.com," je zapisala Rebeka. A očitno to za nekatere ni dovolj, pisala ji je namreč jezna sledilka, ki meni, da bi pevka morala skrajšati svoj dopust in denar nakazati pomoči potrebnim.

Rebeka Dremelj | Avtor: Instagram Instagram

Na spletu je bila tarča kritik tudi priljubljena vplivnica Teja Jugovic, ki je ob videu na Instagramu zapisala: "Kdaj nam bo jasno, da vsak bije svojo bitko in da se vsi soočamo s svojimi stvarmi na tak ali drugačni način. Zakaj je pri vsaki stvari potrebna negativa in sovraštvo. Ali ne moremo samo stopiti skupaj in delati sveta lepšega." 

Novinar in ustvarjalec priljubljenih avtomobilističnih vlogov Atmosferci Saša Kapetanovič pa je opozoril na to, da se nekatera podjetja že želijo okoristiti na račun posledic, ki jih je povzročila ujma. Dobil je namreč nekaj prošenj za objavo, in sicer od podjetij, ki po katastrofi ponujajo "solidarnostni popust". Pravi, da se mu ob tovrstnih in tudi drugih vojnih dobičkarjih, ki krizo izrabljajo za pozornost ter zaslužek, "obrača želodec". Nekatera podjetja ponujajo "solidarnostne" popuste, medtem ko gasilci, reševalci in vsi ostali, ki so konec tedna priskočili na pomoč prizadetim v poplavah, nesebično pomagajo.  

Komentarjev 14
  • marijan7 18:14 07.avgust 2023.

    "vplivneži"lahko vplivajo samo na glupo rajo , te je pa pri nas res veliko ....

  • Pierre 17:14 07.avgust 2023.

    Rebeka, namesto da jokate vsi štirje, nakažite denar na RK ali Karitas!!!

  • matermila 12:23 07.avgust 2023.

    Fetihova Ana pa brez "znanih" Slovencev ne zmore napisati niti enega samega sestavka. Se mi kar smili, ko vem, da jih bo prej al slej zmanjkalo.

Sorodne novice