Mundial 2018
1951 ogledov

Novi Zidane, zaradi katerega so odpustili selektorja

Sergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić. Kdo je ta mladenič, zaradi katerega je moral oditi srbski selektor in kaj ga čaka v prihodnosti.

Španci so selektorja zamenjali dan pred prvenstvom, a niso edini, ki so nepričakovano menjali svojega prvega moža. Srbija je Slavoljuba Muslina odpustila že oktobra, pa čeprav jih je s prvim mestom v kvalifikacijski skupini pripeljal na mundial v Rusijo. Razlog: na svetovno prvenstvo ni želel odpeljati največjega upa srbskega nogometa, Sergeja Milinkovića-Savića. Ta je srbski reprezentanci do 19 in 20 let popeljal do zmagoslavja na evropskem oziroma svetovnem prvenstvu.

"Na svetovno prvenstvo smo se uvrstili brez njega, kajne? Dušan Tadić, ki igra na istem položaju, je dal štiri gole in imel še osem podaj! Torej je logično, da vztrajamo na sredini igrišča s Tadićem in Ademom Ljajićem," je odločitev, da za 23-letnega Savića še ni mesta v reprezentanci, zagovarjal nekdanji selektor Muslin. "Ali bi ga vpoklical za svetovno prvenstvo? Najbrž bi ga. Nič nimam proti njemu. Je super nogometaš. A nihče ne more imeti zagotovoljenega mesta v ekipi."

Sergej Milinković-Savić | Avtor: Profimedia Profimedia
Srbska zveza se s tem ni strinjala in Muslina je odpustila. Zahtevali so, da nogometaš Lazia igra na letošnjem mundialu. Za rimski klub je v minuli sezoni zabil 14 golov in še podal za osmem golov. In kaj na to poreče Muslin? "Dobro igra za Lazio, pa kaj? Tudi Karim Benzema zadeva za Real Madrid, ima tri evropske naslove zapored, pa ga ni v francoski reprezentanci. Pa zato Francija ne igra slabo!" Pravijo, da Muslinu Milinković-Savić ni ustrezal karakterno, da se je bal, da bi mladenič s svojim obnašanjem porušil odlično kemijo v srbski reprezentanci.

Dobro igra za Lazio, pa kaj? Tudi Karim Benzema zadeva za Real Madrid, pa ga ni v francoski reprezentanci.

Poleti utegne Milinković-Savić zamenjati klub. Najreseneje naj bi se zanj zanimala Juventus in Manchester United. Lazio pa naj bi zanj zahteval kar 100 milijonov evrov. Ni skrivnost, kam si Srb želi. V Manchester. Pravi, da je Jose Mourinho najboljši trener na svetu. In kaj nogometni strokovnjaki pravijo o njem? Da z igro spominja na Zinedina Zidana. "Ta primerjava mi res godi," je Savić nedavno dejal za spletno stran Fife. "Ampak sam se bolj vidim podoben Yayi Toureju. Je pa res, da bi bil v prihodnje rad kreator igre. Tako najraje igram in to sem dokazal že v minuli sezoni pri Laziu."

Sam se bolj vidim podoben Yayi Toureju.

A zdaj se mora najprej dokazati v Rusiji. Srbija mundial začenja to nedeljo, ko bodo v sklopu skupine E igrali s Kostariko. Druga tekma te skupine bo med Brazilijo in Švico. Nedeljo na mundialu bo zaznamovala še tekma med Nemčijo in Mehiko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice