Oglaševanje
163 ogledov

50. MOS in 50 zgodb o uspehu

Celjski sejem
»Dogodki kot so ta, so mejniki, pri katerih se malo ustavimo, pogledamo uspešne zgodbe in smo lahko ponosni,« je predstavitev knjige Slovenske prave ideje – 50 zgodb o uspehu začel minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Knjiga predstavlja 50 zgodb uspešnih slovenskih podjetij in je nastala pod okriljem revije Start up Kapital, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenskega podjetniškega sklada.

»Vedno sem počaščen, ko pridem v takšno okolje, še posebej v klub ljudi, ki so izjemni,« je goste nagovoril gospodarski minister in izrazil veselje ob strnjeni zgodbi o slovenskem uspehu. »Ta knjiga je tisto, kar pooseblja naše gospodarstvo in je vse, kar je dobrega in neuničljivega,« je še dodal. Na ministrstvu se po njegovih besedah trudijo, da bi ustvarjali pogoje, v katerih bi bili slovenski poslovneži čim bolj uspešni, zato je pozival obiskovalce, da naj komunicirajo z njimi.

Srečko Pirtovšek iz Start up Kapitala je povedal, da so v knjigi vključena podjetja, ki so že družbeno uspešna in odgovorna, prav tako pa tista, ki imajo odlično idejo, a so še v začetni fazi razvoja. Njegova sodelavka Iza Verdel Vrabl pravi, da so bili odzivi ljudi na idejo o knjigi različni, in da je bilo izbiranje podjetij, ki bi jih vključili v knjigo, zelo težko opravilo. »Je pester venček raznovrstnih podjetij.« Poskusili so iskati zgodbe, ki se ne bohotijo z dobički, ampak z uspehom na drugi ravni – ekipnost, strast. »Iskali smo ideje, ki so se rojevale in se pobrale, ko so padle,« je razložila Iza Verdel Vrabl.

Pirtovšek pa je že pred uradnim ponatisom te knjige ministru podal pobudo za drugo, saj je po njegovem v Sloveniji takšnih zgodb veliko, zato bi jih v prihodnosti radi zaobjeli še več. Predstavitev je Pirtovšek zaključil z mislijo oziroma napotkom iz knjige: »Ne čakaj na prihodnost, prihodnost je zdaj