Oglaševanje
109 ogledov

Antimuzej za otroke: Korakajmo skupaj prihodnosti naproti

Antimuzej Bled Antimuzej Bled
Bled, 17. marec med 9. in 10:30 uro.

21. februarja 2018 je Antimuzej naredil naslednji korak na svoji poti v Sloveniji. Odpirač ali ∀-Works je zabavna znanstvena aktivnost za otroke med 6. in 15. letom starosti. Po naših najboljših močeh se bomo trudili spodbujati razmišljanje in ne učenja.

Antimuzej je interaktivni naravoslovni muzej, ki omogoča vsem obiskovalcem biti del eksperimenta ter na enostaven način izvedeti kako delujejo naravni fenomeni in tehnologija, ki nas obkroža.

V Antimuzeju so že organizirali srečanje mladih znanstevnikov, starih med 6 in 10 let. Ustvarjali so lava lučko, barviti stolp iz različnih tekočin, preko katerega so spoznali, kaj je gostota in kako se ta lahko razlikuje. Ustvarili so sluz in si ogledali interaktivno stalno razstavo Čarobnost fizike v Antimuzeju na Bledu.

Otroka lahko na podobne delavnice odpeljete v Antimuzej na Bledu tudi ta vikend. 17. marca bo tam namreč potekalo znanstveno dopoldne za otroke med 6 in 10 let.

Program sobotnega znanstvenega dopoldneva:

  • 09.00-09.20 - svet čutil: temperaturne spremembe
  • 09.20-09.40 - miselne uganke
  • 09.40-10.10 - ne-Newtonske tekočine (eksperiment)
  • 10.10-10.20 - poročanje in mini-znanstvena razprava
  • 10.20-10.30 - svoje delovno mesto počistim sam!

Tovrstni dogodki se bodo od sredine marca 2018 naprej odvijali tedensko.

Antimuzej Bled | Avtor: Antimuzej Bled Antimuzej Bled

Sodelujoči bodo izboljšali svoje sposobnosti razmišljanja in razumevanja preko kreativnih nalog, samostojnega raziskovanja in diskusij. Otroci bodo glede na starost razdeljeni v dve skupini - od 6 do 10 let in od 11 do 15 let. Mlajši zagnani znanstveniki se bodo učili robotike preko LEGO kock in drugih gradbenih elementov, stimuliativnih iger, raznovrstnih ročnih del in še drugih stvari. Starejša skupina bo poleg zgoraj omenjenih aktivnosti reševala še zanimive kompleksne uganke, spoznavala matematiko in fiziko na zabaven način, raziskovala in delala skupinske projekte.

Glavni namen znanstvenih druženj je razviti smisel za netipično kritično mišljenje, odkriti kreativne rešitve z drugimi, se naučiti izluščiti bistvo v morju informacij, izuriti ostro oko za svet, ki nas obdaja in naučiti spoštovati mnenja drugih in ceniti posameznikov doprinos, ki je ekipo vodil do cilja.

Odpirač ali ∀-Works je osredtočen odpirati um mladih, da vidijo svet v vseh odtenkih z razumevanjem glavnih temelnjih svoboščin. Zavedamo se, da bodo 1 000 000 000 delovnih mest nadomestili roboti in da bodo zato morali ljudje postati bolj kreativni. Odpirač/∀-Works bo kot tudi drugi Sci Park Elementi pripomgel k izboljšanju posameznikovega življenja in stanju družbe, v kateri živimo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.