Oglaševanje
6908 ogledov

Bralci Žurnala24.si dobili novo priložnost za ta nakup

Robotski sesalnik
1/3
Xiaomi - Roborock S50 Smart Robot Vacuum Cleaner
Preverili smo, kakšen je robotski sesalnik Roborock, ki ga pri velikem kitajskem spletnem prodajalcu Gearbest omenjajo kot enega največjih hitov.

Pred časom smo imeli objavljene kode za občutno cenejši nakup teh vrhunskih robotskih sesalnikov, ki pa so po tej ceni hitro pošli.

Zakaj? Ker gre za vrhunske robotske sesalnike po res ugodni ceni. Če je kdo v dvomih, naj pojasnimo, da ne gre za nizkocenovne sesalnike, ki nam površno očistijo stanovanje. Gre za pametne in zmogljive robote, ki so vam v veliko pomoč pri ohranjanju čistih tal.

Te vrhunske sesalnike boste tudi tokrat dobili prek zanesljivega spletnega prodajalca elektronike Gearbest, za cenejši nakup uporabite kode na dnu članka.

Prišel je k nam

Pri nas doma se tla hitro umažejo. Deloma zarad blatne okolice, ki poskrbi, da je na podplatih vedno kaj umazanije. Malo zaradi mačjih dlak, saj imamo doma kar dve mačji lepotici. Malo tudi zaradi psa, ki s svojo dlako prinese veliko nečistoč.

Pika na i sta otroka, ki veselo drobita ob vsakem obroku, se včasih pozabita preobuti, obožujeta rezanje papirja in igranje s plastelinom.

Tako je nenehno pometanje in sesanje neizbežno in zelo utrujajoče. Prav zato smo se določili za robotksi sesalnik, ki pa bi imel dobre ocene kljub nizki ceni. Roborock – Robotic Vacuum Cleaner S502-00 je bil kot nalašč za nas.

O robotskem sesalniko bom govorila v ženskem spolu, saj za komunikacijo z nami uporablja prijeten ženski glas ... Njena lepa oblika in nežna bela podoba takoj navdušijo. “Res je lep,” so dejale prijateljice, ko sem jim prek MMS-ov pošiljala svojo novo pomočnico. Je tudi nizka, zato uspešno počisti tudi pod kuhinjskimi omarami. Zelo me je navdušila tudi postaja za napajanje, saj je izpopolnjena s fiksno podlago.

Ta poskrbi, da se postaja ne premika in se sesalnik brez težav zapelje “domov”. Postaje za napajanje tako ni treba lepiti ali dodatno fiksirati, na mestu bo obstala zaradi inovativne podlage. Ljudje res cenimo takšne dodelane in premišljene malenkosti, ki poskrbijo, da ne izgubljamo živcev.

Xiaomi - Roborock S50 Smart Robot Vacuum Cleaner | Avtor: Xiaomi - Roborock S50 Smart Robot Vacuum Cleaner Xiaomi - Roborock S50 Smart Robot Vacuum Cleaner

Navdušila me je tudi enostavna uporaba, saj jo s pritiskom na gumb zaženemo, izklopimo ali pošljemo “domov”. Na vrhu ima tudi tipko za točkovno sesanje. V tem primeru bo posesala kvadrat s stranico 1,5 metra okoli svojega položaja. Z veseljem bo posesala tudi večje kose s premerom enega centimetrom. V primerjavi s konkurenčnimi sesalniki je tiha in hitra.

Na dnu ima krtačo V oblike, ki skupaj s stransko krtačo in Nidec motorjem zagotavlja tudi optimalno sesalno moč. Obenem se krtača prilagaja višini tal, zato je učinkovita tudi na neravnih površinah. Poleg boste prejeli tudi posebno palčko, s katero na enostaven način očistite pomočnico. 

Laser in algoritem

Hitro se navadi na prostor, obenem pa je ne zmotijo spremembe v prostoru kot so premaknjen stol ali odprta vrata. Ob opazovanju se zdi, da res vedno najde optimalen način čiščenja, je agilna, lepo zavije okrog stola, mize in ostalih preprek. Opremljena je namreč z LSD laserjem, ki dobro zazna okolico in vidi v vse smeri. Skupaj z algoritmom SLAM naredi izračun najučinkovitejšega sesanja tal.

Če bo pred seboj zaznala prepreko, bo upočasnila, včasih se zdi da si ogleda nov prostor in dobro “premisli”, kako se ga bo lotila. Za človeka, ki želi nekaj enostavnega, brez kompliciranja in ki brezhibno deluje, je idealna. Obenem pa zelo dobro premaguje tudi ovire visoke do dveh centimetrov.

Z njo sem naredila tudi test in jo postavila na mizo. Punca se ni zmedla, lepo je posesala mizo in seveda ostala na njej. Dobro je zanzala robove in nisem se bala, da bi padla z nje. 

Vrhunski robotski sesalnik | Avtor: Xiaomi - Roborock S50 Smart Robot Vacuum Cleaner Xiaomi - Roborock S50 Smart Robot Vacuum Cleaner
Všeč mi je, da se gospodična pogovarja z mano. Pove mi, da bo začela s čiščenjem, pove mi, če je polna, pove mi, da je zaključila z delom in odhaja na svojo postajo za polnjenje. Njeno čiščenje je zelo enostavno, filter pa je pralen celo pod vodo. 

Obenem pa je kos še tako zahtevnim preprekam. Na tla sem ji dala debele revije in reklame. Niso je zmotile, šla je čez njih. Na tla sem dala tudi telefonski polnilec in kup električnih kablov. Seveda se je na vrhu kupa ustavila, a se nato izmotala v približno petnajstih sekundah. Če bi se slučajno zataknila, pa bi se iz varnostnih razlogov izklopila.  

Hibridni robotski sesalnik

To pa ni vse. Naša pridobitev ni le sesalnik, je tudi mali pomivalec tal. Vanj dolijemo vodo, ki jo s posebnim bioničnim sistemom pametno dozira. Tako se sesalnik v trenutku prelevi v pomivalca tal, le s strani dodamo polno posodico vode.

Ker gre za pametni sesalnik, ga seveda lahko z aplikacijo Mi Home povežemo z našim pametnim telefonom in komuniciramo z njim tudi na ta način.

Sesalnik se je dobro znašel tudi, ko sem ga fizično donesla v drug prostor in ga zagnala. Ko je končal z delom v tistem prostoru, je enostavno obtičal na mestu. Tako sem ga odnesla nazaj blizu postaje, pritisnila na tipko za odhod “domov” in zaključila s sesanjem.

Za vas bodo še nekaj dni veljale spodnje kode za prvo in drugo generacijo. Obe generaciji sta vrhunski, druga je seveda zmoglivejša, z večjo posodo za nečistoče.

Xiaomi Mi Robot Vacuum - prva generacija (G-W-5 Warehouse)
Cenejši nakup s kuponom: EU5XMVC

Roborock S50 Smart Robot Vacuum Cleaner
Cenejši nakup s kuponom: NXMVCMHK