Oglaševanje
639 ogledov

Čudovita večerja z glasbo pod zvezdami

tic kamnik
1/8
Si predstavljate, da bi poletne vikende začenjali z dobro hrano ob spremljavi prijetne glasbe in v sproščenem vzdušju? Trend ulične kuhinje je prišel tudi v Kamnik, a v nekoliko drugačni različici. Vsak petkov večer v juliju se park Evropa spremeni v udobno jedilnico z ležalniki, mizicami in prijetnim ambientom. Od 17. ure dalje se na stojnicah predstavljajo gostinski ponudniki, ki ves večer skrbijo za vaše brbončice. Vse to pa poteka ob spremljavi glasbe.

In prvi takšen večer, ki je potekal minuli petek, je obiskovalce navdušil. Ti so lahko uživali v raznoliki gostinski ponudbi ter v prijetni glasbeni spremljavi. »Čudovito je. Čestitam,« je bil najpogostejši opis dogajanja. Ognjeni muzikantje in Kvatropirci so poskrbeli za imenitno glasbeno vzdušje in dobro ogreli dogajanje. Različni gostinci in dva kamniška pivovarja pa so poskrbeli za želodce in grla.

Obiskovalci so tako lahko poskusili firštov golaž, ki so ga pripravili v Termah Snovik, sladki trnič, burgerje in bombete, ki so jih pripravili v Mojčinih dobrotah, hot dog s kamniško kajžerco in palačinke Kava bara Coprnica ter sardele in limonado Gostilne Korobač. Ker k dobri hrani paše dobro pivo sta bila s svojimi pivi tam tudi Pivovarna Mali grad in Domača pivovarna pod Menino planino.

To je bil šele prvi kamniški kulinarični večer, ostali sledijo vsak petek v juliju. Naslednji kulinarični večer bo tako že ta petek, 14. julija, na isti lokaciji – v parku Evropa v Kamniku. Tudi tisti se bo začel ob 17. uri. Takrat bosta za glasbeno spremljavo poskrbela Manca Berlec in duo Uroš in Tjaša.

Že ta petek pa bodo na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik poskrbeli za dodatni program. Kulinariki iz Okusov Kamnika namreč ne bo posvečen samo večer, ampak tudi dopoldan. Med 9:30 in 10:15 bo na Glavnem trgu potekala Mala tržnica Počitniškega varstva.

tic kamnik | Avtor:
Na njej bodo otroci med drugim s svojimi kulinaričnimi izdelki pokazali, kako si sami predstavljajo Okuse Kamnika. Obiskovalcem bodo tudi zmešali limonado ali pripravili, kakšen drug poletni okus. Mala tržnica, ki jo pripravlja Društvo počitniško varstvo Kamnik v sodelovanju z Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik, pa bo imela tudi dobrodelni namen. Zbirali se bodo namreč dobrodelni prispevki za pomoč kamniškim družinam v stiski.

Ker pa je glavna sestavina vsake kuhinje na odprtem druženje, bodite del kulinaričnega dogajanja v Kamniku tudi vi. Verjamite nam, brbončice vam bodo hvaležne.