Oglaševanje
64 ogledov

Festival čokolade

festival čokolade
1/4
Anže Petkovšek
V času Festivala čokolade Radovljica postane sladko mesto.

Čokoladnice in drugi ponudniki čokoladnih sladic ter jedi poskrbijo za največjo ponudbo čokolad, čokoladnih jedi in čokoladnih sladic v Sloveniji. Čokoladni grižljaji so obiskovalcem na voljo tudi v zameno za degustacijske kupone.

Tridnevni festival ima pester spremljevalni program, namenjen vsem generacijam. Odvijajo se otroške delavnice in predstave, koncerti, kulinarični šovi, razstave, mesto obiščejo ulični umetniki. Vsako leto obiskovalce razveseli nov vsebinski poudarek. V preteklosti je bila to Guinnessova čokolada velikanka, čokoladna modna revija, čokoladna ruleta in podobno.

Čokolada je na območju Radovljice že dolgo prisotna. Tu izvira najbolj prepoznavna slovenska znamka čokolade, Gorenjka. Njene korenine segajo v leto 1922. Poleg Gorenjke, ki je v rokah družb iz tujine, pa v Radol’ci danes delujeta tudi lokalni čokoladnici Hiša čokolade Molinet ter čokoladnica Martisan.

Festival čokolade v Radovljici bo od 20. do 22. aprila. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.