Oglaševanje
36 ogledov

Finalist Boris Bunčić

Boris Bunčić
1/5
Boštjan Tacol
Boris se je svoje drugačnosti začel zavedati že v osnovni šoli, ko so ga vrstniki zaradi brazgotin in nepopolnega nosu začeli zbadati. Operacija bi bila zanj izpolnitev dolgoletnih želja, pot do več samozavesti in zadovoljstva.

Kaj bi želeli spremeniti na sebi in zakaj?
Želim si korekcijo nosu, bolj simetrični nosnici in odpravljenje manjše brazgotine nad zgornjo ustnico oziroma korekcijo zgornje ustnice. Vse to je posledica prirojene shize.

Kdaj so vas težave začele motiti?
Da je moj obraz drugačen, sem ugotovil že v osnovni šoli, ko so se mi sošolci posmehovali, me zbadali. Vse skupaj pa me je začelo bolj motiti proti koncu osnovne šole in z vstopom v srednjo šolo. Takrat sem ostal čisto brez samozavesti, zdelo se mi je, da zaradi tega ne morem dobiti punce. Pred okolico sem se tudi sam nevede zaprl.

Kako je to vplivalo na vaše življenje?
S tem se nisem želel obremenjevati, sem se pa nevede zaprl pred okolico. Tudi staršem sem v mladosti že večkrat očital, zakaj me nista že prej poslala na operacijo, saj naj bi se korekcija ustnice in nosu po shizi opravila pred vstopom v šolo.

Kako bi vam operacija spremenila življenje?
Največ bi vplivala na mojo samozavest. Po operaciji bi bil samozavestnejši, veliko bolj srečen in vesel. Mislim, da bi mi pomagala tudi v poslovnih zadevah, saj je pri nekaterih videz zelo pomemben.

Vas družina podpira?
Starša vesta, da si tega želim že dolgo, da imam operacijo v načrtu že nekaj časa. Mama me pri operaciji podpira, čeprav je sama mnenja, da je operacija nepotrebna, oče prav tako. Seveda pa si sam operacije zelo želim.