Oglaševanje
70 ogledov

Finalistka Darinka Šere

Darinka Šere
1/5
Boštjan Tacol
Darinka je prava zmagovalka v boju s kilogrami. V letu in pol jih je namreč izgubila kar 52. Operacija prsi in trebuha ji pomenita toliko, kot nekaterim diploma, hkrati pa bi z njo obrnila nov list v svojem življenju.

Kaj bi želeli spremeniti na sebi in zakaj?
Ker sem shujšala več kot 50 kilogramov, si želim, da bi mi s trebuha odstranili odvečno kožo, med hujšanjem pa so se zelo povesile tudi moje prsi. Želim si, da bi bile spet pokončne in lepe.

Kdaj so vas težave začele motiti?
Po drugemu otroku me je kopičenje kilogramov začelo motiti, zadnja tri leta pa o tem razmišljam zelo veliko. Motilo me je, da zase nisem več našla lepih oblačil, in to je bila tudi glavna prelomnica, da sem se odločila za spremembe.

Kako je to vplivalo na vaše življenje?
Bila sem čisto brez samozavesti, začele so se pojavljati zdravstvene težave, predvsem težave s povišanim pritiskom.

Kako ste se sami spopadli s težavami?
S pomočjo zdravniškega nadzora sem v letu in pol shujšala 52 kilogramov. Pri hujšanju je bil najtežji začetek, predvsem začetek telovadbe, saj se je bilo težko prepričati in redno telovaditi. Ko pa so kilogrami začeli hitro kopneti, je tudi telovadba postala užitek.

Kako bi vam operacija spremenila življenje?
Zelo. To je moj cilj. Za samopodobo in samozavest mi bo pomenilo ogromno. Toliko, kot nekomu pomeni diploma, meni pomeni operacija. Tudi z njo bom obrnila nov list v svojem življenju, saj sem v obdobju, ko zaradi ločitve več stvari začenjam na novo. Z novo podobo bom dobila novo moč in energijo.

Vas družina podpira?
Otroka me stoodstotno spodbujata, z njima sem se o operacijah veliko pogovarjala. Seveda držita pesti zame.