Oglaševanje
119 ogledov

Finalistka Maja Tašner

Maja Tašner
1/5
Boštjan Tacol
Maja trpi zaradi oteženega dihanja, zadnje čase pa tudi zaradi nizke samozavesti, ki je posledica telesnih sprememb po dveh porodih.

Kaj bi želeli spremeniti na sebi in zakaj?
Želim si korekcijo nosu, zaradi oteženega dihanja in videza. Po dojenju dveh otrok so moje prsi izgubile polnost in obliko, zato bi si rada z dvigom in vsadki povrnila njihovo prvotno obliko, prav tako imam na trebuhu veliko odvečne kože in strij, tudi mišice trebušne stene so ostale zelo ohlapne.

Kdaj so vas težave začele motiti?
V srednji šoli sem začela opažati, da je dihanje oteženo, motilo me je tudi, da se opazi, da je nosni pretin zamaknjen bolj v eno stran. Seveda sem bila takrat še premlada, da bi o operaciji lahko razmišljala. O praznih in povešenih prsih ter odvečni koži na trebuhu pa sem začela razmišljati po drugi nosečnosti. Moti me zato, ker so prsi izgubile pokončnost. Moti me raztegnjena koža na trebuhu, ki je sama ne morem popraviti z nobeno telovadbo.

Kako je to vplivalo na vaše življenje?
Nikoli se nisem rada fotografirala, ker se mi zdi, da na slikah izstopa le moj nos, izogibam se pokrival in očal. Po porodih pa sem izgubila tudi veliko samozavesti. Dvodelnih kopalk ne nosim več. Pogled v ogledalo me spravlja v obup, ne morem se sprostiti, zaradi česar trpi tudi intimno življenje, pa čeprav te pomanjkljivosti moža ne motijo. Vseeno mislim, da če bi bila jaz na njegovem mestu, da bi me to zelo motilo.

Kako ste se sami spopadli s težavami?
Nikoli nisem imela težav s kilogrami, v mladosti sem bila balerina, tako da sem vedno imela lepo postavo. Odvečna koža je le posledica obeh porodov in se je žal s telovadbo ne da odpraviti. Med nosečnostjo sem se zredila za 23 kilogramov, ki sem jih sicer izgubila, a ostalo je veliko viseče kože.

Kako bi vam operacija spremenila življenje?
Povrnila bi mi samozavest, postala bi bolj sproščena, ne bi se več obremenjevala s tem in tudi moji družinski člani bi bili zato bolj zadovoljni z mano.

Vas družina podpira?
Ja, mož me stoodstotno podpira, tudi starši in sestra, ki me je seznanila z vašo akcijo in me spodbudila, da se prijavim. Vsi vedo, da je to moja velika želja že dolgo, zato so mi bili pripravljeni pri uresničnitvi želje tudi finančno pomagati. S pomočjo vašega tekmovanja pa lahko do operacij pridem še hitreje.