Oglaševanje
107 ogledov

Finalistka Marjetka Prelog Čepe

Marjetka Prelog Čepe
1/5
Boštjan Tacol
Marjetka je ena od tistih, ki je zaradi hormonskega zdravljenja in dveh nosečnosti pridobila kar nekaj kilogramov. Z močno voljo je v boju s kilogrami zmagala, žal pa je s kilogrami odšla tudi njena samozavest.

Kaj bi na sebi spremenili in zakaj?
Najraje bi na sebi poravila prsi, saj je dojenje dveh hčera na meni pustilo prazne vrečke, ki nič kaj privlačno ne visijo na telesu. Motijo me tudi stegna, predvsem bedra in zadnjica.

Kdaj so vas težave začele motiti?
Poleti pred tremi leti. Že ko sem kupovala kopalke, sem ugotovila, da mi zgornji deli kopalk ne pristojijo. Enako je bilo nato na morju, kar je spodbudilo nezadovoljstvo, občutek neprivlačnosti, zakompleksanost. Povešene prsi in predel okoli zadnjice so posledica nosečnosti. Že pred nosečnostjo pa sem se zredila zaradi hormonskega zdravljenja. Obe nosečnosti sta bili rizični, zato sem se zaradi nenehnega ležanja obakrat zredila za okoli 20 kilogramov.

Kako ste se sami spopadli s težavami?
Odvečnim kilogramom po drugem porodu sem napovedala intenzivno vojno. Spremenila sem prehrano, telovadila dvakrat na dan in tako izgubila skoraj vso odvečno težo. A kljub telovadbi so moje prsi zelo povešene, zaradi česar sem nesrečna. Odpravila sem se tudi na posvet h ginekologinji, ki mi je povedala, da moje prsi nikoli več ne bodo takšne, kot so bile, razen če se odločim za lepotno operacijo.

Kako bi vam operacija spremenila življenje?
Najbolj bi vplivala na mojo samozavest in zadovoljstvo. Moje nezadovoljstvo je začelo vplivati tudi  na intimni odnos z možem. Vedno se skrivam za modrčki, majčkami. Mislim, da mi bo operacija okrepila samopodobo, da bom pridobila veliko samozavesti in zadovoljstva.

Vas družina podpira?
Mož me zelo podpira, tudi mama je bila vesela, ko sem ji povedala, da sem se prijavila na vašo akcijo, in me je pohvalila, da sem končno zbrala dovolj poguma. Pri nas doma so vsi vedeli, kako nezadovoljna sem zaradi tega.