Oglaševanje
3246 ogledov

Ford Ranger Limited Black Edition pomaga preživeti ljudem v najtemnejšem kotičku Zemlje

Ford Ranger Black Edition
1/8
Ford
Norveško mestece Longyearbyen z nekaj več kot 2.000 prebivalci, ki se nahaja na otočju Svalbard v Arktičnem krogu, je 110 dni v letu zavito v temi. Ford je tja poslal svoje slavne "terenske delavce," ki se skupaj s prebivalci uspešno borijo z vremenskimi skrajnostmi.

Tudi na otočju, ki ga sonce obsveti le redko, kjer so temperature večino časa pod lediščem, kjer pogosto plazenje snežnih plazov, saj so v bližini ledeniki in severni medvedi, morajo njegovi prebivalci zaslužiti svoj vsakdanji kruh.

Vas zanima še več o Ford Rangerju. Tudi ponudbo za vozilo si lahko pogledate tukaj.

Za to potrebujejo najbolj zmogljiva vozila, ki so kos brodenju po vodi, plezanju čez prepreke ali vožnji po zaledenelih in zasneženih cestah. Ford je z željo preizkušanja novih tehnologij in zmogljivosti v ekstremnih vremenskih in cestnih razmerah, izbranim prebivalcem otoka zaupal najbolj priljubljenega poltovornjaka (pick-upa) v Evropi Ford Rangerja, in sicer v posebni, črni različici, Limited Black Edition.

Ford Ranger Black Edition | Avtor: Ford Ford

Fordov poltovornjak lajša vožnjo po zaledenelih cestah arktične Norveške

"To ni divji zahod - tu je divjina, mraz, surov, leden veter ... res je, da je temno 24 ur na dan, a naše življenje mora potekati normalno. Hoditi moramo v službo, v trgovine, šole, vrtce, se zabavati, kot to počnejo normalni ljudje po vsem svetu," pravi voznik Rangerja Limited Black Edition Ben, ki mu Fordov poltovornjak lajša vožnjo po zaledenelih cestah arktične Norveške, tudi, ko mora pri zunanji temperaturi -20 stopinj Celzija pravočasno dostaviti svoje sveže pridelke, ki jih prideluje na otoku, hotelom in restavracijam. "Sprva so mislili, da sem nor," pravi in dodaja: „sam pa pravim, da, če to zmorem tu, potem lahko to naredim kjerkoli."

Ford Ranger Black Edition | Avtor: Ford Ford

Nikoli je ne pusti na cedilu

Kako trdoživ moraš biti, da uspeš preživeti in živeti v Longyearbyenu dobro ve tudi letališka delavka Silje. "Večina ljudi nas obišče, ali pa se sem preseli zaradi želja po pustolovščini in avanturah. Redki ostanejo dlje kot leto ali dve. Vsi se ne morejo spoprijeti z vremenom in zahrbtnimi vremenskimi pogoji, ki vladajo v naših krajih. Pogosto je tudi nevarno. Sama uživam in se tu počutim živo," pravi Silje, ki živi odmaknjena v naravo, kjer ni tekoče pitne vode in jo mora zato v velikih zbiralnikih iz mesta z vozilom dostavljati do svojega doma. Na srečo ima zanesljivega 'sodelavca', Ford Rangerja Limited Black Edition, ki je nikoli ne pusti na cedilu.

Ford Ranger Black Edition | Avtor: Ford Ford

Ford Ranger življenjskega pomena

Njen prijatelj, tesar Martin, prav tako živi izven Longyearbyena, v izolirani koči, skupaj s svojimi 12 psi haskiji. "Če želim v trgovino, se moram odpeljati 15 kilometrov daleč, če pa je zunaj snežni vihar, lahko pot do najnujnejših potrebščin traja tudi uro in pol," pravi Martin, ki svoj dom ogreva s parafinskimi grelci. Zato za prevoz sodov v katerih je gorivo uporablja Fordovega Rangerja Limited Black Edition. "Večina bi moje življenje opisala kot zelo težko, zame pa je to popolno življenje."

Življenje na skrajnem severu Evrope ni enostavno, vendar, ko posije severni sij, v zvezde tulijo haskiji, ceste pa razsvetljuje in premaguje Ford Ranger Limited Black Edition, potem prebivalci otočja Svalbard lažje dočakajo pomlad. Kot za konec pravi Martin, "Samo še okoli 100 dni in sonce se bo spet dvignilo."