Oglaševanje
11460 ogledov

Indukcijska plošča: Preprosti trik za nakup pravilne posode

Lesnina XXXL
1/8
Lesnina XXXL
V poplavi ponudbe takšnih in drugačnih kuhalnih posod, včasih ne vemo, katera je primerna za indukcijsko kuhališče.

Prednost indukcijske plošče je predvsem v tem, da se segreje le na površini, na kateri je feromagnetna površina, torej dno posode. Kuhinje z indukcijo so odlična izbira za vse, še posebej pa za tiste, ki imajo male in zvedave otroke, saj ni bojazni, da bi se opekli. Poleg tega pa je kosilo na indukciji nahitreje pripravljeno, saj delujejo po principu magnetnega polja, ki ustvarja električni tok.

Indukcijske plošče so zelo odzivne, saj se segrejejo takoj, ko nanjo položite posodo. Temperatura toplotne plošče je konstantna, torej je enaka ob prvem stiku s posodo kot nekaj minut po začetku kuhanja. Indukcijska plošča se, tako kot ostala kuhališča, ne segreva.

Lesnina XXXL | Avtor: Lesnina XXXL Lesnina XXXL

Z magnetom v žepu

To, da ni vsaka posoda primerna za indukcijsko ploščo, že vemo. Pa veste, kako se med nakupovanjem kuhinjskih posod prepričate, če je ta, ki ste jo izbrali, primerna za indukcijo? Z majhnim trikom boste vedno kupili pravo posodo. Marsikdo za nakupovanje le-te s seboj vzame magnet, saj lahko z njim preveri, če je posoda primerna za indukcijsko ploščo. Če se magnet prime dna, je posoda prava. Če magneta ne 'zazna', ta ni primerna za indukcijo.

Če s seboj nimate magneta, pa se lahko držite naslednjih nasvetov. Posode, ki so najbolj primerne za indukcijsko ploščo so:

- Litoželezne posode, saj so v celoti izdelane iz železa.

- Emajlirane posode, saj je njihova celotna osnova izdelana iz železa.

- Posode iz Silargana, ki je razpoznavna pod blagovno znamko Silit, so posode, ki so po videzu in karakteristikah podobne emajliranim, razlika je le ta, da so antialergijske in da so bolj odporne od emajla, ki se zelo rad kruši.

- Priporoča se nakup težjih loncev. Težji kot je lonec, boljši je stik s pločo in manj je možnosti, da bi se posoda ali indukcija kakorkoli poškodovali. Do dobrega stika pride le, če je posoda dovolj težka.

- Posoda iz nerjavečega jekla. Vsi proizvajalci so že usmerjeni v izdelavo feromagnetnega dna posode, ki ustreza indukcijskemu kuhališču.

Ko že vse to veste, morate biti pozorni tudi na to, da se posoda ujema z obrisi na vaši indukcijski plošči, svetujejo v Lesnini. Dno posode kuhalnih površin ne sme odstopati za več kot dva centimetra od obrisa na kuhališču.

Sorodne novice