Oglaševanje
4320 ogledov

Je vaš upravnik vreden zaupanja?

izberem.si
Obstoječa zakonodaja upravnikov stanovanjskih objektov, ki jih je v Sloveniji več kot 600, ne zavezuje, da bi delovali v korist etažnih lastnikov. Kot opozarja Jure Lisica, ustanovitelj IZBEREM.SI, prvega sistema za javno zbiranje ponudb, večina upravnikov s pomočjo favoriziranih izvajalcev še dodatno služi z dogovorjenimi provizijami, ki se gibljejo med 2 in 25 odstotki. Je vaš upravnik med njimi?

Stop provizijam!

Ste prepričani, da vam upravnik zaračunava pravične cene? V kolikor se vam zdi, da vsak mesec preplačujete upravniške stroške, je čas da od svojega upravnika zahtevate priključitev IZBEREM.SI, prvemu sistemu za javno zbiranje ponudb. Dokler od upravnika stavbe ne boste zahtevali javnega zbiranja ponudb, namreč ne boste imeli vpogleda v resničnost cen, ki vam jih zaračunava. Seveda se lahko zgodi, da bo imel vaš upravnik zadržke ali izgovore pred registracijo v sistem IZBEREM.SI, vendar, če se s priključitvijo v sistem strinja vsaj 50 % etažnih lastnikov v stavbi, je upravnik primoran pristati na javno zbiranje ponudb.

Vpogled v realne cene

IZBEREM.SI je prvi in edini sistem v Sloveniji, ki stanovalcem v blokih in poslovnim uporabnikom zagotavlja vpogled v realne cene na trgu za storitve vzdrževanja in obratovanja stavb. Registracija in uporaba sistema je za upravnika brezplačna. Za vsako posamezno stavbo v upravljanju v sistemu IZBEREM.SI uredi profil in takoj lahko prične z javno oddajo povpraševanj v imenu etažnih lastnikov stavb za vse možne storitve, ki se izvajajo v okviru vzdrževanja in obratovanja stavbe. Prednost javnega pridobivanja ponudb in s tem javne izbire izvajalcev je v tem, da se v točno določenem časovnem roku pridobi več ponudb od več različnih izvajalcev. In posledica? Zaradi javnega značaja komunikacije upravniki ne morejo več favorizirati zgolj ene ponudbe, ki ji dajejo prednost zaradi vnaprej dogovorjene provizije z določenim izvajalcem. Sistem je namensko narejen tako, da lahko etažni lastniki ves čas sledite komunikaciji med upravnikom in izvajalci.

Dober upravnik je pošten upravnik

Z uporabo sistema IZBEREM.SI vam upravnik ponuja dokazilo, da kot dober gospodar deluje v vašem interesu, ničesar ne skriva in hkrati vsem ponudnikom na slovenskem trgu omogoča enake možnosti za oddajo ponudbe. Ponudbe lahko potrjujejo samo lastniki stanovanj, s vključitvijo v sistem IZBEREM.SI pa ima tudi možnost, da pridobi certifikat zaupanja vrednega upravnika UBP – UPRAVNIK BREZ PROVIZIJ, ki je zanj prvo leto celo BREZPLAČEN.

 | Avtor: izberem.si izberem.si
Kako do certifikata?

Upravniku stavb IZBEREM.SI podeli certifikat zaradi uporabe javnega postopka zbiranja ponudb. S tem potrjuje, da transparentno in pošteno deluje v interesu etažnih lastnikov. Povpraševanja za izvedbo del oddaja javno in neposredno do izvajalcev. Vsaka pridobljena ponudba je zato popolnoma realna in njena cena je za etažne lastnike končna vrednost plačila. S tem upravnik dokazuje, da posluje brez zaračunavanja provizij izvajalcem.

Kako se lahko tudi vi izognete preplačevanju mesečnih stroškov in svojega upravnika spodbudite k vpisu v prvi sistem za javno zbiranje ponudb, PREVERITE TUKAJ!

Imate kakšno vprašanje?

Pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 44 55, kjer vam bodo prijazni svetovalci odgovorili na vsa zastavljena vprašanja.

Recite »stop provizijam!« in akcijo transparentnega upravljanja stanovanjskih objektov podprite tudi na družabnih omrežjih s heštegom #nebodibanana.