Oglaševanje
2743 ogledov

Kako postati najboljši vodja projektov?

Intera
V čem se odličen vodja projektov razlikuje od povprečnega? Je sploh mogoče v vsakem trenutku obvladovati vse vidike vseh projektov, v katere smo vključeni?

1. Definirajte jasne cilje

Prvi nasvet je kratek, ampak tudi najpomembnejši in najzahtevnejši. Pred začetkom vsakega projekta dobro premislite, katere cilje želite doseči in kako boste merili svoj uspeh. To bo vaš kompas za naslednje korake. Cilj naj predstavlja izziv, ampak hkrati je pomembno, da je dosegljiv.

2. Sestavite ekipo

31. januarja pa se lahko udeležite brezplačnega spletnega seminarja Projektno vodenje.

Premislite, kdo bi bil najprimernejši za izpolnjevanje zadanih nalog in kdo se je pri svojih preteklih nalogah že soočal s podobnimi izzivi. Vsaka izkušnja šteje! Nato razporedite vloge in naloge.

3. Določite naloge in odgovornosti

Člani projektne ekipe so najboljši takrat, ko razumejo vsak svojo vlogo pri doseganju ciljev projekta. Zato res natančno razdelite naloge in določite odgovornosti. Če se v ekipi pojavijo dvomi glede odgovornosti in nalog, jih nemudoma razjasnite, sicer se bodo zadeve razvijale v napačno smer.

4. Opredelite časovnico

Ko ste določili naloge in odgovornosti, vas čaka še določanje rokov za zaključevanje posameznih faz projektov. To bo delo v ekipi olajšalo, saj bo služilo kot smerokaz do cilja. Delo v ekipi bo manj stresno, če boste v vsakem trenutku vedeli, na katerem delu poti do cilja ste.

5. Ustvarite pozitivno delovno okolje

Ni skrivnost, da najboljše rezultate dosegajo ekipe, katerih člani si med seboj pomagajo, zaupajo in so iskreni. Če menite, da so ključni motivator zaposlenih materialne nagrade, se motite. Ljudje želijo čutiti, da so soustvarjalci velike zgodbe: da je delo, ki ga opravljajo, pomembno.

6. Povečajte učinkovitost z uporabo programov

Največji izziv pri upravljanju velikih zapletenih projektov in pri komuniciranju z velikim številom članov projektne ekipe je ostati dobro organiziran in z vsem na tekočem. Pri tem vam lahko pomagajo učinkoviti programi (npr. Intrix za projektno vodenje), ki vsem članom ekipe v realnem času omogočajo ustvarjanje, spreminjanje, posodabljanje, sodelovanje in upravljanje nalog od koderkoli.

Samo en klik vas loči od tega, da brezplačno preizkusite Intrix za projektno vodenje.

31. januarja pa se lahko udeležite brezplačnega spletnega seminarja Projektno vodenje.