Oglaševanje
109 ogledov

KRASna narava - Živi muzej Krasa in Divji okusi Krasa

s kolesom po krasu 2011 sežana Miha Grgič Jelen
Sobota, 7. april, med 10. in 16. uro.

Okusite kraško pomlad na križniku in se sprehodite po najboljši tematski poti. Pohod po Živem muzeju Krasa, #NajboljsaTematskaPot2017, bomo pospremili z OTVORITVIJO in "piknikom" #DivjiOkusiKrasa v kraški gmajni. 

PROGRAM SOBOTNE PRIREDITVE:
- OD 10.00 DO 11.30, OBČINA SEŽANA
Pozdrav predstavnikov Občine Sežana, Turistične zveze Slovenije, Zavoda za gozdove Slovenije ter #PredstavitevŽivegamuzejaKrasa,

- OD 11.00 DO 11.30, BOTANIČNI VRT SEŽANA
#OtvoritevDivjihOkusovKrasa ter malica divjih okusov Krasa

- OD 11.45 DO 13.45, ŽIVI MUZEJ KRASA 
#VodenOgledŽivegamuzejaKrasa; občudovali bomo naravno forma vivo, pastirske hišice, naravno kamnito gobo, škrapljišče, Golokratno jamo ter kraške suhe zidove.

- OD 14.00 DO 16.00, ŽIVI MUZEJ KRASA
- #PiknikDivjihOkusovKrasa« v objemu kraške gmajne; predjed, 2x glavna jed, sladica, kozarec vina/brezalkoholni napitek iz divjih zelišč - vse ponudba temelji na "divjih zeliščih."

Za razvajanje brbončic bodo skrbeli kraški kuharski mojstri iz: Gostilna Skok,Turistična kmetija Vanesa Čotar Jež, Turistična kmetija Škerlj- Tourist farm Skerlj, Biodinamična izletniška kmetija Pri Kamnarjevih, Restavracija Okusi Krasa, Grad Stanjel

Obvezna prijava na tic.sezana@visitkras.info ali na info@turisticna-zveza.si najkasneje do četrtek, 5. aprila. Število obiskovalcev je omejeno, kotizacija znaša 15 EUR/osebo in vključuje dopoldansko malico in popoldanski »piknik divjih okusov Krasa,« avtobusni prevoz ter vodenje po Živem muzeju Krasa. Plačilo kotizacije na dan prireditve (gotovina). Za več informacij smo vam na voljo na tic.sezana@visitkras.info ali na tel. št. +386 (0)5 7310 128.

Organizatorji: Turistična Zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije,Hiking & Biking Slovenia, Občina Sežana, TIC Sežana (Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana), Društvo za razvoj kmetijstva in turizma Planta

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.