Oglaševanje
104 ogledov

Ljutomerčan – priljubljena vina z bogato tradicijo

Ljutomerčan Žurnal24 main
Najboljše stvari v življenju ne smemo hraniti zase, deliti jih moramo z drugimi. Predvsem tiste stvari, ki imajo tradicijo in nas nanje vežejo bogati spomini, imajo še posebej veliko vrednost. Zakaj ne bi med njih uvrstili vino? Tako, ki ga odpremo za posebne priložnosti in hkrati tako, ki je primerno, da ob njem uživamo vsak trenutek dneva, ki ga želimo deliti s prijatelji.

Brez dvoma je Ljutomerčan eno takih vin. In, če k temu prištejemo še tradicijo, ki se skriva za njegovo bogato zgodovino, bomo težko našli enakega. Boljšega gotovo ne!

Ljutomerčan je prepoznavna in priljubljena blagovna znamka vin iz kleti P&F Jeruzalem Ljutomer in P&F Jeruzalem Ormož. Temelj kakovosti omenjenih vin leži predvsem v vinorodnem območju Jeruzalemskih goric iz katerega omenjena vina prihajajo, saj spada med najboljše celo v svetovnem merilu. Bogata prst je dobra osnova za kakovostna bela vina, terasasti vinogradi pa so idealno zasnovani za kar najboljše izkoriščanje podnebnih razmer. Oboje skupaj ustvarja odlične pogoje za sveža in sadna vina, pri pridelavi katerih družba vseskozi ostaja zvesta stoletni vinarski tradiciji. Tako je vsa pridelava naravi prijazna - integrirana pridelava, prav tako pa vse grozdje še vedno potrgajo ročno.

Vina Ljutomerčan so tradicionalna vina, ki veljajo že vrsto let za enega stebrov ponudbe. Gre za vina z nekoliko višjim ostankom sladkorja. So lažja, sveža in mladostna, namenjena uživanju ob vsakodnevni h priložnostih (ob kosilu, obisku, v krogu družine, prijateljev itd.). Odlično se ujemajo s testeninami, morsko hrano, belim mesom (perutnino), solatami, različnimi vrstami sirov, suhomesnimi izdelki, ob tem pa so tudi odlična dopolnitev sadnim slaščicam.

Pod to blagovno znamko najdemo vina: šipon, laški rizling, Ljutomerčan, chardonnay, renski rizling in rumeni muškat. Na voljo so v litrski ali buteljčni embalaži, odvisno od priložnosti. Verjetno ne bo odveč za konec omeniti, da so vina blagovne znamke Ljutomerčan v svoji bogati zgodovini prejela tudi veliko število domačih in tujih odličij.

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU.