Oglaševanje
10 ogledov

Modro je imeti zemeljski plin

Plin-GIZ Žurnal24 main
Modro je imeti zemeljski plin je naslov letošnje ozaveščevalne kampanje, ki jo izvaja Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina (GIZ DZP).

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI!

Kaj vse je dobro vedeti, ko se odločamo za zamenjavo kotla na kurilno olje ali drva in zakaj je odločitev za zemeljski plin modra izbira? Če o zemeljskem plinu že nekaj veste, lahko sodelujete tudi v nagradni igri TUKAJ in si s pravilnima odgovoroma uspete pridobiti uporabno nakupovalno eko bombažno vrečko za večkratno uporabo.

Pri iskanju pravilnih odgovorov si lahko pomagate tudi z obiskom spletne strani www.zemeljski-plin.si.

 

Zemeljski plin v gospodinjstvu in tehnologija SPTE

GIZ DZP želi s kampanjo Modro je imeti zemeljski plin seznanjati različne javnosti s prednostmi in ugodnostmi, ki jih prinaša uporaba zemeljskega plina med gospodinjskimi odjemalci. V kampanji izpostavlja tudi pomen uporabe zemeljskega plina v tehnologiji soproizvodnje toplote in energije (SPTE). Ta tehnologija je, tako okoljsko kot z vidika zagotavljanja energetske učinkovitosti in finančnih prihrankov,  posebno pomembna za institucionalne porabnike, kot so vrtci, šole, domovi za starejše, zdravstveni domovi, pa tudi za gostinske in turistične objekte, industrijo, poslovne zgradbe in večstanovanjske objekte.

Zanesljiv in okolju prijazen energent

Uporaba zemeljskega plina prinaša v domove zanesljiv, poceni in okolju prijazen energent za ogrevanje, kuhanje, pripravo tople sanitarne vode in celo hlajenje ter proizvodnjo električne energije. Energetska učinkovitost, finančni prihranki, manjši vplivi na onesnaženje zraka pa so pomembni vidiki uporabe zemeljskega plina.

 

Pravila sodelovanja v nagradni igri.