Oglaševanje
3336 ogledov

Najcenejša zaščita za mobilni telefon

Smartslam Smartslam
Včasih so bili mobilni telefoni bolj robustni, večkrat so nam lahko padli na tla, a kljub temu ostali celi. Danes ni tako. Mobilni telefoni se hitro poškodujejo, steklo se zlahka razbije že ob prvem udarcu, občutljivo je tudi ohišje.

"Zdaj so telefoni tanjši, lepši, vendar manj robustni. Zasloni so veliki, praktično čez celotno površino telefona," so bistvene razloge za več poškodb opisali v podjetju Smartslam. Kot enega izmed razlogov za več uničenih telefonov pa so izpostavili tudi hitrejši tempo življenja in naš življenjski slog: "Predvsem opažamo povečanje poškodb telefonov oziroma zlomov zaslonov v toplejših oziroma poletnih mesecih, kar je posledica krajših, tanjših in bolj ohlapnih oblačil ter povečanega števila aktivnosti na prostem."

Ko poškodujete telefon, vas čakajo visoki stroški. "Ti so seveda odvisni od vrste poškodbe in modela telefona, začnejo pa se tam nekje pri 100 evrih, dosežejo pa lahko celo 300 evrov in več. Nepooblaščeni servisi morda ponujajo nekoliko nižje cene, vendar je vsekakor boljše izbrati uradni preverjen servis kot pa garažnega, kjer se vgrajujejo manj kakovostni neoriginalni deli, hkrati pa za telefon lahko izgubimo garancijo."

Pri podjetju Smartslam pojasnjujejo, da gre pri popravilih največkrat za menjavo stekla oziroma celotnega zaslona telefona, saj včasih sama menjava stekla ni mogoča, ampak moramo zamenjati kompletni zaslon. Včasih se zamenja še zadnji del ohišja, menjave notranjih vitalnih delov zaradi razbitja pa so redkejše, saj se v večini primerov z vidika denarja niti ne splačajo. Tako je včasih ceneje kupiti nov telefon.

Tako zaščitite svoj telefon

"Najprimernejša zaščita za telefon je vsekakor previdno in pazljivejše ravnanje uporabnika. Ker pa vemo, da je v praksi to ves čas praktično nemogoče, so odlični ovitki za telefone v kombinaciji z zaščitnim steklom za zaslon ali pa etui, ki zaščiti telefon z vseh strani," opisujejo pri Smartslamu. Obstajajo sicer tudi obojestranski ovitki, vendar so dokaj nefunkcionalni in zato nepriljubljeni. Namesto zaščitnih stekel je nekaterim bolj všeč folija za telefon, ki se pri določenih modelih telefonov bolje obnesejo.

Smartslam | Avtor: Smartslam Smartslam
Dodajajo, da je zaščita za telefon z ovitkom ali etuijem in steklom učinkovitejša in cenejša kot samo zavarovanje telefona, ki je precej drago, hkrati pa nam ne prinaša neomejenega kritja. 

Optimalna zaščita za telefon je sicer po njihovih izkušnjah odvisna od modela telefona ter od vsakega posameznika, njegovega življenjskega stila in navad. "Ovitke in etuije danes sprejemamo kot modne dodatke za svoje naprave, zato je izbira seveda odvisna predvsem od videza zaščite. V prvi vrsti mora dodatek uporabniku biti všeč oziroma ga mora vizualno pritegniti," pojasnjujejo.

Pri večini telefonov se po njihovih izkušnjah najbolje obnese preklopni etui za telefon, ki zavaruje napravo iz vseh strani, hkrati pa ima lahko še nekatere dodatne funkcije. »Ker pa je za mnoge uporabnike etui zelo moteč, lahko dosežemo primerljivo zaščito z ovitkom v kombinaciji pa uporabimo kakovostno zaščitno steklo za telefon ali foljo. 

Pri tem se je treba zavedati, da so stekla in folije potrošni material in jih je treba vsake toliko časa zamenjati. Je pa njihov nakup manjši strošek od stroška zamenjave zaslona. Svetujejo tudi etui za telefon.

Tudi Usb c kabel

"Ostali priporočljivi dodatki za telefon so predvsem dodatni polnilno podatkovni kabli, ki jih uporabljamo v avtu ali službi. Predvsem uporabniki Applovih naprav se pogosto odločajo za dodatne kable, ker ti niso tako pogosti, kot recimo kabli z micro USB standardom," pojasnjujejo pri Smartslam. 

Smartslam | Avtor: Smartslam Smartslam
Novejši telefoni uporabljajo USB type C kable, ki jih prav tako običajno ni na zalogi, zato je smiselno ob nakupu telefona z najnovejšim USB type C standardom nabaviti še kakšen dodatni kabel za v avto, torbico ali na delovno mesto. "Potem pa so še tukaj klasični dodatki, ki so povezljivi z mobilnimi napravami, kot so razni avtomobilski nosilci za naprave, armbandi za uporabo telefona pri športnih aktivnostih, bluetooth zvočniki za poslušanje glasbe na prostem, selfie stick palice, objektivi za fotografske navdušence in podobno," dodajajo. Kot dodatno opremo je torej priporočljivo kupiti dodaten polnilec za telefon in usb c polnilec.

V podjetju smartslam so specializirani za prodajo ovitkov, etuijev, zaščitnih stekel, kablov in ostalih dodatkov za vse vrste mobilnih naprav. Svojim strankam nudijo tudi svetovanje glede najprimernejše izbire dodatkov v skladu z modelom njihove naprave in njihovimi potrebami. Trudijo se zadovoljiti potrebe svojih strank s kakovostnimi izdelki po dostopnih cenah ter hitro dostavo artiklov.