Oglaševanje
4845 ogledov

Namig: Kako pravilno shraniti kruh

Babičin pisani kruh Pekarne Grosuplje
Kruh je dobro vsestransko živilo, ki ga moramo tudi pravilno shraniti. Veste, kako? Danes priporočamo še poseben nov kruh, narejen z dodatkom naravnega kislega testa ...

Svež kruh naj bo shranjen v papirnati vrečki ali kar na prostem, pokrit le s čisto krpo. V vsakem primeru ga hranimo na sobni temperaturi okoli 20 stopinj Celzija in na suhem mestu. 

Plastične vrečke za shranjevanje svežega kruha niso primerne. V njih lahko shranjujemo kruh s konzervansi, kot so denimo kupljeni kruhki za toast. Svež kruh iz pečice bo v plastični vrečki ali v hladilniku postal vlažen, gumijast, zelo hitro se bo razširila plesen.

Če ga želite shraniti za dva do tri dni, ga lahko shranite v papirnati vrečki ali ga ovijete s papirnatimi brisačkami, ki bodo vpijale vlago. Šele nato ga shranite v plastično vrečko. Če ga imate res preveč, ga bo najbolje narezati, zamrzniti in uporabljati po potrebi.

Kruh z dodatkom kislega testa

"Najboljše stvari se ohranijo v prijetnih spominih in starih receptih," menijo v Pekarni Grosuplje, kjer so obudili star recept za pripravo kruha naših babic. Odločili so se, da ponovno oživijo postopek priprave kruha z dodatkom naravnega kislega testa in s ponosom predstavljajo Babičin pisani kruh, ki ga z letošnjim oktobrom že najdemo na policah Mercatorja. 

Babičin pisani kruh je poseben po svojem izgledu in pomenljivem kulturnem izročilu. Babičin pisani kruh so zamesili iz treh vrst testa, ki skupaj predstavljajo mešanico najboljših sestavin in okusov.

Ajdovo, koruzno in pšenično testo je skrbno prepleteno v lep tribarven motiv, ki se poda prav vsaki priložnosti. Testo so pripravili po dolgotrajnem postopku z dodatkom naravnega kislega testa, zato je sredica mehka in sočna ter ohrani večdnevno svežino. Babičin pisani kruh je pripravljen brez aditivov in le iz najboljši sestavin, ki zaokrožijo polnost njegovega bogatega okusa.

Babičin pisani kruh boste prepoznali po praznični rdeči pentlji na papirnati pasici, ki ga obdaja in umetelni pisani notranjosti. "Tak, kot nekoč, pečen posebej za vas. Za tiste najlepše priložnosti in tiste, ki jih najraje povabite k svoji mizi," so zaključili. 

Babičin pisani kruh | Avtor: Pekarne Grosuplje Pekarne Grosuplje