Oglaševanje
494 ogledov

Neprekinjeno bodo hodili 48 ur

Kamnik
1/2
A. Š.
Gre za sklop dogodkov skozi celoten mesec marec, s katerimi zbirajo sredstva za socialno ogrožene študente in dijake iz Kamnika ...

"Dobrodelni marec je sedaj že tradicionalna akcija Študentskega kluba Kamnik, saj jo letos izvajamo že šesto leto zapored," pojasnjuje vodja Dobrodelnega marca Anamarija Dolenc.

Kljub temu, da je poudarek akcije na dobrodelnosti, pa ima Dobrodelni mesec marec tudi drug namen. Z raznovrstnimi projekti želijo privabiti čim več ljudi, da se udeležijo dogodkov, kjer se lahko zabavajo, spoznajo, družijo in tako utrdijo dobre medsebojne odnose. "Pri vsem tem pa dogodki predstavljajo tudi priložnost za rekreacijo in športno udejstvovanje, ki ga kot klub močno podpiramo," dodaja. 

"Vsak izmed nas se lahko nepričakovano znajde v težki situaciji, ko bi si želel oziroma potreboval pomoč prijateljev, sovrstnikov in skupnosti, zato ozaveščamo dijake in študente o pomembnosti solidarnosti. Ker je večina projektov športne narave, z njimi ozaveščamo mlade tudi o pomembnosti zdravega načina življenja in o športnem vedenju," pojasnjuje Anamarija Dolenc

Kakšne dogodke so pripravili

Prvi, prav tako tradicionalni dogodek, so Pohodi na Sv. Primoža. Potekali bodo od 2. do 4. marca, kjer bodo 48-ur neprekinjeno hodili na priljubljeno lokalno pohodniško točko. Na vrhu bodo zbirali podpise, saj bodo sponzorji za vsak podpis prispevali 0,5 evra v dobrodelne namene. Prav tako bomo zbirali prostovoljne prispevke.

Letos se je povabilu odzvala slovenska športnica Petra Majdič, ki se jim bo pridružila v soboto, 3. marca.

Naslednja dogodka gresta z roko v roki, saj sta oba obarvana tekmovalno. Letos bodo prvič izpeljali Turnir v nogometu, ki bo potekal 18. marca v telovadnici OŠ Komenda Moste, namenjen pa je vsem nogometnim navdušencem, ki se želijo z udeležbo zabavati in pomagati. Vsa zbrana sredstva bodo podarili prav osnovni šoli Komenda Moste, saj se želijo zahvaliti občini Komenda za podporo dogodka.

Drugi turnir pa je sedaj že znani Turnir v odbojki, ki bo potekal v nedeljo, 25. marca v Športni dvorani Kamnik, ki jo je v najem podarila Občina Kamnik. Oba turnirja soorganizirajo s pomočjo LEO kluba Kamnik.

Ker je 24. marec sobota in dan pred materinski dnevom, bodo na ta dan organizirali dobrodelno Tržnico slaščic v okviru tedenske tržnice v Kamniku, se pravi od 8. do 12. ure. Študentke in študenti bodo spekli razne slaščice, ki si jih boste lahko privoščili ali jih podarili v zameno za prostovoljni dobrodelni prispevek.

Še ena letošnja novost je Tržnica specialnih znanj, ki bo potekala skozi celoten mesec marec. Posamezniki bodo lahko izbrali termin za določeno svetovanje ali pomoč …, ki jo potrebujejo, znotraj baze ponujenih znanj. Aktivisti kluba bodo nudili lektoriranje, pravno pomoč, inštrukcije za osnovno šolo, varstvo ali animacijo otrok, arhitekturno in krajinsko-arhitekturno svetovanje ter pomoč pri vzpostavitvi Facebook strani za podjetja v zagonu. Za dane storitve bodo zbirali prostovoljne prispevke.

Kot vsako leto bodo Dobrodelni mesec marec zaključili z Zaključno prireditvijo, ki bo potekala v sredo, 7. aprila ob 20. uri v Domu kulture Kamnik. Nastopili bodo Kvatropirci x Tjaša in Uroš, vstopnice pa so že v prodaji preko sistema mojekarte.si.

"Dobrodelnega marca in smo nanj izjemno ponosni. Vse to počnemo popolnoma prostovoljno in smo se odpovedali kakršnemkoli plačilu, saj trdno verjamemo v pomembnost širjenja solidarnosti med soljudmi, še posebno med mladimi," pojasnjuje Anamarija.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.