Oglaševanje
20 ogledov

»Osvoji DJ Krono« in odpotuj v Miami

DJ Krona_oglas
1/3
Žurnal24 main
Slovenska elektronska glasbena scena je bogatejša za novo tekmovanje »Osvoji DJ Krono«, ki nudi domačim didžejem ne samo možnost, da se predstavijo širši publiki po klubih v Sloveniji, temveč ponuja tudi odlično nagrado, saj bo zmagovalec odpotoval v Miami.

Organizatorji tekmovanja, DanceRepublic, SHARK, G3 Spirits d. o. o., in Jaz poročam, stavijo na slovenske didžeje ter bučen odziv publike. O tekmovanju in stanju na domači elektronski glasbeni sceni smo se pogovarjali z Andrejem Schellom, prekaljenim mačkom elektronske glasbe.  

Z blagovno znamko DanceRepublic ste eden izmed organizatorjev tekmovanja “Osvoji DJ Krono”, ki je prvo takšno didžej tekmovanje v Sloveniji. Kako se je vse skupaj začelo in zakaj sploh gre?

Na dogodkih DanceRepublic, ki so bili vedno namenjeni večtisočglavi množici in na katerih smo gostili svetovne zvezdnike elektronske glasbe, smo v program priključili tudi slovenske didžeje. Že pred leti smo lahko slišali kar nekaj mladih, ki se zelo dobro znajdejo za mešalno mizo, manjkata pa jim odrska kilometrina in izkušnje. In ravno zato je tekmovanje “Osvoji DJ Krono”, meni osebno, zanimivo, saj lahko didžejem predstavlja dobro odskočno desko. Predstavili se bodo lahko v številnih krajih po Sloveniji. Dobili bodo novo izkušnjo, pri tem imeli podporo prijateljev, na svojo stran pa si bodo lahko pridobili tudi obiskovalce v klubu in morda nove oboževalce.

Tega, da zmagovalec potuje na Winter Music Conference v Miami ne bomo omenili?

Seveda. Nagrada je vrhunska in je hkrati odlična priložnost za predstavitev mladega ustvarjalca. Moramo vedeti, da se v času WMC v Miamiju zberejo vsi obrazi glasbene industrije, odvijajo se nore zabave z vrhunskimi nastopi... Priložnost, da se pojaviš na takem dogodku, je res nekaj posebnega. Pravzaprav so to sanje skoraj vsakega mojstra za mešalko, če sem iskren.

Andrej, glede na to, da ste bili prvi, ki ste pod znamko DanceRepublic v Slovenijo pripeljali imena kot so Tiësto, Armin van Buuren, Deadmau5 in Axwell, ki v svetu elektronske glasbe nekaj pomenijo, ter vedno zadovoljili potrebe publike, kako gledate na slovenske didžeje? 

Dejstvo je, da je elektronska glasba že pred časom postala “mainstream”. Posrkala je tako slovensko občinstvo kot tudi glasbene ustvarjalce. Tako kot didžej na Nizozemskem, ima tudi didžej v Sloveniji omogočeno ustvarjanje glasbe, na povsem enakem nivoju. Tudi mi dajemo vsem enake možnost. Slovenski didžeji so na dobri poti. Zmagujejo na evropskih tekmovanjih na Ibizi, nekateri so se našli v Berlinu, nastopajo na največjih festivalih, kot je na primer Ultra. Verjamem, da je lahko elektronska glasba z našimi mladimi upi še naprej odličen promotor Slovenije v svetu. 

Kaj odlikuje dobrega didžeja, če sodimo po izkušnjah, ki ste jih imeli z dogodki DanceRepublic?

To je relativno in se razlikuje glede na posameznika in na zvrst. Je pa vsem skupno poslušanje občinstva, spremljanje njegovih želja in razpoloženja. Občinstvo je potrebno pripraviti do tega, da ti kot didžeju slepo sledi in v tem seveda uživa. Tudi Armin van Buuren, ki je začel ustvarjati pri komaj 14-ih letih in postal takoj zvezda. Razvijal in kalil se je postopoma. Vse ima svoj čas in vsak mora skozi proces učenja. Ko smo ga gostili v Sloveniji, v razprodani Hali Tivoli, je bil užitek spremljati njegov dovršen in izpiljen nastop. Podobno je z didžeji kot so Paul Van Dyk, Tiësto in Deadmau5. Vsi so karakterno povsem različni, vendar jim je skupno to, da jih publika obožuje. Kot, da bi znali čarati. 

Za konec, kaj sporočate vsem, ki razmišljajo o prijavi?

Pogum je tisti, ki šteje. Vsak nastop vam ponudi novo izkušnjo. Prav vsak ima možnost za zmago in da ga njegov nastop za mešalko popelje v Miami. Pot do uspeha ni lahka, je pa potrebno nekje začeti. Vse je mogoče!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.