Oglaševanje
89 ogledov

Pohod Med Vrhpoljskimi vinogradi 2018

Vinograd Profimedias
Nedelja, 18. marec od 7. do 17. ure.

Prostovoljno gasilsko društvo Vrhpolje pri Vipavi in Vinarsko turistično društvo Vrhpolje - Duplje vabita na pohod med Vrhpoljskimi vinogradi. Pohod je organiziran zadnjo nedeljo v februarju, na pot se odpravljamo od 7. do 10. ure in traja 3 do 5 ur.

Začetek in konec pešpoti je v Vrhpolju pred Gasilskim domom. Pot pelje skozi vinograde pod vznožjem vasi mimo vasice Duplje do znanega letnega Lanthierijevega dvorca Zemono.

Pot boste nadaljevali proti pobočju Nanosa in pod Starim gradom ob hudourniku Bela krenemo nazaj proti Vrhpolju. Ko boste na sredini poti, pohod lahko končate ali nadaljujete nad vas v kanjon hudournika Bela. Ob poti so mlini in kovačije ter čudoviti tolmuni: Kotel, Sklečka, Korita, Tekc in Hudičev stolček. Po ustnem izročilu je sam hudič zvalil skalo v tolmun tako, da je pod njo nastalo priljubljeno kopališče.

Višje v soteski je mogočna stena, ki jo je voda skozi tisočletja grizla in na njej pustila čudovite sledi. Ob steni je Krnica, poletno kopališče vaške mladine. Ob poti se iz struge dviga znana plezalna stena Bela. Pozna in obiskuje jo veliko plezalcev iz cele Evrope.

Pot ni težavna, gre po lahko prehodnih poljskih poteh z manjšimi vzponi in spusti, primerna je za vse letne čase, potrebno pa je imeti pohodniško obutev. Organizira ga prostovolno gasilsko društvo Vrhpolje pri Vipavi in  vinarsko turistično društvo Vrhpolje - Duplje v sodelovanju s KS Vrhpolje in  Občino Vipava.

Udeležba stane 2 evra.

Več informacij: Stojan (070 736 920), Peter  (041 389 059)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.