Oglaševanje
687 ogledov

Pomlad je idealen čas za prenovo doma

obnova doma
A prenova nikoli ne stane malo. Za vas imamo kar dve rešitvi!

Končno imamo malo več sonca, na vrata trkajo toplejše temperature in pravo spomladansko vzdušje. Poleg tega, da spomladi radi celostno očistimo svoj dom, si pripravimo novo, tanjšo, spomladansko garderobo, je pomlad tudi idealen čas za prenovo doma. Ne samo v hiši, tudi v stanovanju se v tem času lahko odločite za prenovo.

Po dolgih letih bivanja v svoji hiši ali stanovanju, ste se odločili, da je čas za popolno prenovo kopalnice ali menjavo vseh oken. Tako kopalnica kot nova okna so naložba za boljši jutri, a za takšno prenovo v žepu potrebujemo nekaj tisočakov, s katerimi bi vse to lahko plačali. A brez skrbi! Banka SKB ponuja kar dve rešitvi.

Prenesite si priročnik in poskrbite za urejene osebne finance.

Banka SKB vam bo s svojo ponudbo priskočila na pomoč. Izberete lahko Gotovinski kredit, ki ga lahko odplačujete tudi do 10 let ali Hitri gotovinski kredit, pri katerem ne potrebujete potrdila delodajalca.

obnova doma | Avtor: Profimedia Profimedia
Pri tem kreditu ne potrebujete potrdila delodajalca

Nova ponudba banke SKB, Hitri gotovinski kredit, je idealna priložnost za vse, ki na hitro potrebujejo določen znesek denarja. Torej za vse, ki so se odločili za spomladansko prenovo doma. Hitri gotovinski krediti so namenjeni že obstoječim strankam banke SKB, ki na račun pri banki prejemajo redne mesečne dohodke. Hitri kredit s fiksno obrestno mero v znesku do 10.000 evrov lahko odplačujete do 5 let (60 mesecev). Strankam je še posebej všeč. Da ob vlogi za to vrsto kredita ne potrebujejo potrdila delodajalca.

V kreditno sposobnost posameznika lahko poleg plače ali pokojnine štejejo tudi drugi prejemki, kot so otroški dodatek, avtorski honorar, vračilo potnih stroškov, ki sicer predstavljajo prihodke posameznika, a so za klasične bančne pogodbe bili v preteklosti »nevidni« in posledično neupoštevani. Edini pogoj je, da na račun prejemate redne mesečne prihodke vsaj šest mesecev.

Ko zaprosite za Hitri gotovinski kredit v banki SKB, potrebujete le osebni dokument, davčno številko in izpolnjeno vlogo za odobritev kredita, ki jo lahko oddate prek SKB NET spletne banke ali MOJ@SKB mobilne banke ali v katerikoli poslovalnici SKB.

Pot do urejenih osebnih financ je lažja, če imamo dober načrt, cilj pa je s pravim »zemljevidom« dosegljiv hitreje in z manj stresa. Prenesite si priročnik o urejenih osebnih financah.

Znižani stroški odobritve kredita za nove stranke

Če se boste odločili za SKB Gotovinski kredit, ki ga po novem lahko odplačujete do 10 let, in še niste stranka banke SKB, vas čaka posebna ugodnost. Vsem, ki bodo do 31. maja 2018 v SKB odprli Standardni, Zlati, Prestige ali Pokojninski osebni račun pri SKB, bodo znižali stroške odobritve kredita.

Informativni izračun Gotovinskega kredita za znesek 5.000 EUR s spremenljivo obrestno mero za nove stranke SKB:

  • doba odplačila: 36 mesecev
  • spremenljiva obrestna mera: 3-mesečni Euribor + 4,70%
  • skupna obrestna mera: 4,70%
  • Efektivna obrestna mera (EOM): 7,58%
  • mesečna obveznost: 149,18 EUR
  • skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec: 5.577,75 EUR

Informativni izračun kredita upošteva:

  • Izračun je narejen za kreditojemalca, ki v času akcije do 31. 5. 2018 v SKB odpre Standardni osebni račun in nanj prične prejemati svoje prihodke.
  • Kredit se lahko obrestuje s fiksno ali spremenljivo obrestno mero.
  • Pri fiksni obrestni meri se ta ne spreminja celotno odplačilno dobo, spremenljiva obrestna mera pa se spreminja celotno odplačilno dobo. Sestavljena je iz referenčne obrestne mere 3-mesečni Euribor in fiksnega pribitka. Sprememba referenčne obrestne mere neposredno vpliva na spremembo pogodbene obrestne mere, v primeru njenega dviga se lahko znatno spremeni mesečna anuiteta in s tem tudi skupni znesek, ki ga mora plačati kreditojemalec. Dnevna vrednost referenčne obrestne mere je objavljena na Reutersovi spletni strani EURIBOR01. Banka3-mesečni Euribor objavlja tudi na spletnih straneh www.skb.si in v vseh poslovalnicah SKB. Referenčno obrestna mera 3-mesečni Euribor na dan 21. 2. 2018 znaša -0,329 %. Če je referenčna obrestna mera negativna, se šteje, da le-ta znaša 0,00 %.
  • Efektivna obrestna mera (EOM) je izračunana v skladu z Zakonom o potrošniških kreditih. Vsebuje skupne stroške kredita, izražene kot letni odstotek zneska odobrenega kredita. Izračun EOM upošteva veljavne pogoje, izračun kredita in črpanje kredita na dan 21. 2. 2018. EOM se lahko spremeni, če se spremeni obrestna mera ali skupni stroški kredita oziroma je dinamika porabe kredita drugačna od predvidene. Izračun je narejen za primer kredita brez zavarovanja.
  • Mesečni strošek vodenja Standardnega računa znaša 2,20 EUR mesečno, vodenja kredita pa 2,40 EUR mesečno.
  • Strošek odobritve kredita znaša 42,50 EUR.
  • Skupni stroški kredita znašajo 577,75 EUR.
  • V izračun EOM so vključeni stroški odobritve kredita, mesečni strošek vodenja kredita, mesečni strošek vodenja Standardnega osebnega računa in predvideni stroški obresti. V izračun niso vključeni stroški zavarovanja kredita prek zavarovalnice. Banka lahko skladno s poslovno politiko zahteva zavarovanje kredita prek zavarovalnice. V tem primeru se strošek zavarovanja obračuna po ceniku pogodbene zavarovalnice, banka pa ne bo obračunala stroška vodenja kredita.
  • Obrestna mera se v času akcije lahko spremeni; - izračuni so zgolj informativne narave in za banko niso obvezujoči. Banka odobrava kredite skladno s poslovno politiko.