Oglaševanje
1055 ogledov

Poročni sejem: 1500 parom brezplačne vstopnice

Celjski sejem
1/16
Celjski sejem
Priljubljeni spomladanski sejmi z najdaljšo tradicijo v Sloveniji bodo letos v celoti zapolnili celjsko sejmišče.

Tretji vikend v marcu (17. in 18. marca) bo na celjskem sejmišču bogat sejemski vikend. Sejmišče bo v celoti polno, saj bodo v istem terminu na sejmišču 23. sejem Flora, 17. sejem Poroka, 14. sejem Altermed, 41. ApiSlovenija, 3. festival hrane in pijače Kulinart ter 3. Festival kave Slovenija. Na sejmišču se bo predstavilo več kot 480 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Sejme bo mogoče oba dneva obiskati med 9. in 18. uro, v Celjskem sejmu pa vabijo obiskovalce, da si dnevni program dogajanja, ki pomembno sooblikuje sejme, pred obiskom ogledajo na www.ce-sejem.si in www.festivalkaveslovenija.si.

Pomembna novost letos sta dva degustacijska kupona, ki ju obiskovalci prejmejo ob nakupu vstopnice. Gratis kupona bodo lahko izkoristili za pokušino zdravih, domačih kulinaričnih dobrot ali za okusno kavo najboljših ponudnikov s tega področja v sejemski dvorani C.

Šest sejmov in festivala sicer prinašajo ugodne nakupe izdelkov za pomladni začetek del na vrtu, prikaze novih trendov, številne nasvete za zdrav, vitalen in uravnotežen način življenja, neposreden stik z največjimi mojstri zdravega življenja ter številne priložnosti za pokušino zdravih kulinaričnih dobrot in najboljših vrst kave.

V Celjskem sejmu poudarjajo, da se na šestih sejmih in festivalih obeta zares bogat razstavni in spremljajoči program, ki bo vsem obiskovalcem ponudil številne priložnosti za aktivno in koristno preživetje vikenda v Celju. Prepričani so, da lahko v razširjeni družbi pomladnih sejmov praktično vsak najde nekaj zase.

SEJEM FLORA

23. sejem FLORA bo v sejemski dvorani K, kjer bo tudi skupinska predstavitev članov Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS, dolgoletnega pomembnega partnerja sejma Flora. Cvetličarji, člani sekcije, bodo med drugim predstavili cvetličarske trende. V živo bodo pred obiskovalci izdelovali šopke in aranžmaje.

Celjski sejem | Avtor: Celjski sejem Celjski sejem
Razstavljavci na Flori sicer napovedujejo ugodne nakupe najboljših semen, sadik in zelišč, sadnega in okrasnega drevja, izbirati bo mogoče med trajnicami in enoletnicami, eko sadikami zelenjave in eko dišavnicami. Bogato razstavno ponudbo sejma Flora, ki prinaša tudi opremo za vrtnarjenje in vrtno mehanizacijo, ponudbo loncev, korit in okrasnega posodja, zemlje, substratov, mineralnih in organskih gnojil ter sredstev za varstvo rastlin, bodo dopolnjevale še aktualne delavnice, predavanja in svetovanja za strokovno javnost in ljubitelje.

Prava paša za oči pa bodo zagotovo tudi razstave tekmovalnih izdelkov mladih cvetličarjev, vrtnarjev in aranžerjev, ki se bodo na tradicionalnih državnih tekmovanjih letos pomerili že v petek (dan pred uradnim odprtjem sejmov).

Novost letošnjega sejma Flora je tudi dogajanje v sejemski dvorani E, kjer si bo mogoče ogledati prikaz vrtnarske tržnice, ki jo pripravlja GIZ profesionalna vrtnarska družba. Iz družbe sporočajo, da bodo prvič predstavili profesionalno vrtnarsko zemljo za presajanje, ki je narejena po preizkušeni vrtnarski recepturi. Zemljo za tiste, ki cenijo domače znanje in slovensko proizvodnjo. Prav tako se bo mogoče naužiti lepot domače sivke, se sprehoditi med dišavnicami, preizkusiti doma vzgojene aloje, se založiti z vrtnarskimi materiali, rastlinami, gnojili, substrati … Tudi na bližajoče praznike ne bodo pozabili.

SEJEM POROKA

17. sejem POROKA v sejemski dvorani L1 prinaša top poročne trende, vrhunske kreacije na modni pisti, sejemske ugodnosti ter ideje in nasvete za popolni poročni dan. Na sejmu bo že osmo leto zapored velika promocijska razstava poročnih šopkov, s katero želita Celjski sejem in Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS promovirati slovenske cvetličarne in njihovo kreativnost. Paša za oči pa bosta zagotovo tudi vrhunski modni reviji poročnih oblek. Manekenke in manekeni se bodo letos "pomešali" med obiskovalce in jim tako maksimalno približali predstavljene kreacije.

Novost letošnjega sejma so brezplačne vstopnice za 1500 parov. Celjski sejem bo prvim 1500 parom, ki se bodo prijavili na www.ce-sejem.si, podaril brezplačni vstopnici za sejem. Na njem bo prvič tudi Outlet poročnih oblek in modnih dodatkov po ugodnih cenah. Bodoči mladoporočenci bodo lahko izbirali med poročnimi in svečanimi oblekami, čevlji, spodnjim perilom, nakitom, modnimi dodatki, blazinicami in drugimi dodatki, ki so del poročne opreme. Obeta se odprodaja moških svečanih oblek z do 50-odstotnim popustom.

Celjski sejem | Avtor: Celjski sejem Celjski sejem

SEJEM ALTERMED

14. sejem ALTERMED znova prinaša skoraj 100 predavanj in predstavitev najboljših mojstrov zdravega življenja. Na svoj račun bodo prišli vsi, ki se želijo seznaniti z novimi zdravilnimi tehnikami, zdravim kuhanjem in super hrano za svoje dobro počutje in vitalnost.

Celjski sejem | Avtor: Celjski sejem Celjski sejem
Strokovnjaki Društva Ognjič bodo v sklopu različnih predavanj razložili kako ohraniti zdravje možganov in kako skrbeti za njih, kakšne so zdravilne moči začimb za otroke ter kako pridelati in uporabiti kakovostne začimbnice. Tudi konoplje se bodo dotaknili in razložili, zakaj je potrebno spremeniti odnos do nje. Društvo za človekove pravice Pest pa bo na sejmu pripravilo srečanje in pogovor z Rickom Simpsonom, ki pravi, da je kanabis pravica, ki izvira iz narave. Zadruga Konopko pa bo spregovorila o gradnji z industrijsko konopljo. Predstavili bodo prvo slovensko hišo, zgrajeno s tehniko brizganja konopljinega betona.

V demo kuhinji bodo kuhali otroci in mladostniki, ki se bodo predstavili v okviru tradicionalnega nastopa Eko šol na Altermedu. Ekološki način kuhanja in peke, ki je primerno tudi za otroke in mladino, bo prikazala Emilija Pavlič, člani Slovenskega veganskega društva bodo kuhali veganske jedi, člani Društva Ognjič pa bodo predstavili tri super pripravke za boljše delovanje možganov. Društvo Ognjič bo na sejmu razglasilo Naj prehranskega blogerja.

APISLOVENIJA

41. ApiSlovenija, ki ga Celjski sejem pripravlja v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS), ima letos državo partnerico Madžarsko. Sejem prinaša predstavitev dobrih čebelarskih praks in ekološkega čebelarstva ter širok izbor čebelarske opreme, medu in izdelkov iz medu. Predstavili se bodo inovatorji, del dogajanja bo tudi razstava mednarodnega natečaja čebelarske fotografije ČZS 2018. Med letošnjimi novostmi so predstavitve slovenskih občin s področja apiturizma, apiterapije in drugih aktivnosti s področja čebelarstva.

Celjski sejem | Avtor: Celjski sejem Celjski sejem

ČZS na ApiSlovenija pripravlja tudi poseben izziv za člane čebelarskih krožkov Razmišljaj kot čebela/čebelar, kjer bodo morali krožkarji uporabiti svoje znanje, pridobljeno v krožku, v kombinaciji s pametnimi telefoni. Vsi, ki bodo izziv uspešno opravili, bodo prejeli nagrado.

Osrednja tema strokovnega posveta, ki spremlja razstavni del ApiSlovenija, je letos prvi dan Sheme kakovosti – Ekološko čebelarstvo, drugi dan pa se bodo čebelarji posvetili dobrim čebelarskim praksam. Čebelarke in čebelarji obisk največjega sejma v širši regiji izkoristijo za ugodne nakupe opreme, pripomočkov in materialov za čebelarjenje pred začetkom sezone.

FESTIVAL HRANE IN PIJAČE KULINART

3. festival hrane in pijače KULINART prinaša pestro ponudbo domače in mednarodne kuhinje. Predstavili se bodo ponudniki lokalno pridelanih in domačih izdelkov, vinarji, pivovarji in kmetije iz vseh delov Slovenije.

Obiskovalci bodo lahko izbirali med različnimi mesninami, olji, v ponudbi bodo burgerji in izdelki iz čilija. Obeta se velika ponudba različnih vin, piva, sokov ter slovenskih in tujih žganih pijač. Predstavila se bo Kmetija Vizjak, ki jo vodi dobitnik nagrade Inovativni mladi kmet leta 2017, na sejmišču bo tudi mojster slaščic Karim Merdjadi s svojimi makroni in kukiji. Obiskovalci pa bodo lahko izbirali tudi med različnimi izdelki za uporabo v kulinariki (posoda, stekleni izdelki, predpasniki …) ter se udeležili vodnih degustacij v vinoteki in pivoteki.

FESTIVAL KAVE SLOVENIJA

Celjski sejem | Avtor: Celjski sejem Celjski sejem
Na 3. FESTIVALU KAVE SLOVENIJA kot osrednjem dogodku na področju kave v Sloveniji bodo na svoj račun prišli mojstri in ljubitelji tega napitka. Obeta se največja izbira različnih vrst in blagovnih znamk kave ter najboljše opreme za profesionalno rabo in pripravo kave doma, na festivalu bo v živo prikazano praženje kave. Obiskovalci bodo lahko okušali kave različnih kavorodnih regij sveta, se podučili o tehniki vlivanja mleka (Latte art), različnih tehnikah priprave kave doma in v gostinstvu ter izvedeli vse o čiščenju in pravilni uporabi kavnih aparatov.

3. Festival kave Slovenija je tudi osrednji dogodek o kavi za gostince in bariste, ki se bodo lahko udeležili različnih delavnic in strokovnih predavanj. Novost letos je možnost pridobitve certifikata o opravljenem izobraževanju na temo italijanski espresso. Na demonstracijskem prostoru festivala se bodo odvijali praktični prikazi vseh vrst priprave kave (aeropress, coldbrew, turška, moka, frenchpress, sifon, filter, espresso). Obiskovalci bodo lahko degustirali kavo pripravljeno po različnih načinih ter se tudi sami preizkusili v pripravi na različne načine.