Oglaševanje
725 ogledov

Presenetljivi razlogi, zakaj je gledanje televizije dobro za vas

televizija kavč lenarjenje Shutterstock
Verjetno ste zasledili že kar nekaj člankov, ki so vas na vse načine spodbujali k temu, da bi nehali gledati televizijo, saj vas ta bombardira z neuporabnimi informacijami in bi dragoceni čas, ki ga zabijete pred zaslonom, lahko izkoristili za kaj bolj koristnega. Verjetno boste presenečeni, če vam povemo, da ima gledanje televizije tudi nekaj zelo pozitivnih učinkov na vaše življenje. Vas zanima, katere?

1. Gledanje televizije zmanjšuje stres

Povišana raven kortizola, imenovanega tudi stresni hormon, je lahko škodljiva za vaše zdravje. Botruje številnim zdravstvenim težavam, kot so povišani krvni tlak in holesterol, povečanje telesne mase, oslabljen imunski sistem in depresija.

 | Avtor: Telemach Telemach

Gledanje televizije je pasivna dejavnost, saj smo takrat po navadi v mirovanju, predvsem pa spremljamo vsebine po našem okusu, ki nas sproščajo in zabavajo. Brez dvoma lahko torej rečemo, da se ob gledanju televizije sprostimo in lahko pozabimo na stresen dan, ki je za nami. Kljub temu zanimivemu dejstvu pa nikar ne pozabite na redno telesno vadbo, saj ta zelo ugodno vpliva na zmanjševanje stresa in ima pozitiven učinek na vaše počutje.

2. Gledanje televizije spodbuja zdrav način življenja

Ste vedeli, da lahko določene televizijske vsebine spodbujajo ljudi k izobraževanju o zdravem življenju? Ste se denimo ob gledanju kakšne priljubljene nadaljevanke ali serije, kjer so glavni junaki zdravniki, naučili kaj uporabnega o skrbi za zdravje?

V serijah s tovrstno vsebino namreč pogosto opozarjajo na bolezni in zdravstvene težave, ki so v realnem življenju še kako aktualne. Tudi zaradi tega marsikdo pravočasno odide na posvet k svojemu zdravniku.

 | Avtor: Telemach Telemach

Poleg tega pa se prek televizije lahko izobražujemo tudi o veliko drugih stvareh. Dober primer so dokumentarne oddaje, ki nam na zanimiv način prikazujejo dejstva iz različnih področji našega življenja in nam posredujejo veliko novega znanja.

Mešanje resničnih življenjskih dejstev s televizijskimi zabavnimi vsebinami imenujemo zabavno izobraževanje. To pomeni, da je televizijska vsebina zabavna, dodana pa je tudi izobraževalna komponenta, ki vpliva na gledalce, da začnejo aktivneje razmišljati o določenih področjih svojega življenja.

3. Gledanje televizije spodbuja kreativnost

Ob spremljanju televizijskih vsebin se lahko naučimo marsikaj uporabnega ali pa nas te spodbudijo, da se lotimo hobija, s katerim smo predolgo odlašali. Tako se lahko kar prek televizije naučimo, kako popraviti star stroj, kako na kreativen način okrasiti vrt ali kako skuhati večerjo kot pravi kuharski mojster.

 | Avtor: Telemach Telemach

Ko ustvarjamo, čutimo, da živimo, in ob tovrstnem delu se marsikdo lahko znebi čustvenih in fizičnih obremenitev.

To so torej trije dobri razlogi, zakaj je dobro gledati televizijo, in jih lahko mirno naštejete vsem, ki vam bodo naslednjič razlagali, da je spremljanje televizije zgolj škodljivo.

Televizijo lahko spremljate kjerkoli

Za vse ljubitelje gledanja televizije je vsekakor dobrodošlo, da lahko svoje najljubše serije, oddaje in filme spremljajo skoraj kjerkoli. Vse več gledalcev namreč televizijske vsebine gleda tudi na svojih računalnikih, tablicah ali pametnih telefonih.

EON – najboljši način za gledanje vrhunskih televizijski vsebin kjerkoli in kadarkoli:

  • S Telemachovo storitvijo EON so vse vsebine v izbranem paketu vedno z vami na vseh vaših najljubših napravah – tablici, pametnem telefonu, računalniku ali pametnem televizorju.
  • S storitvijo EON bo v regiji prvič mogoče gledati televizijo prek aplikacije za pametne televizorje najnovejše generacije. EON lahko uporabljate v vseh brskalnikih, ne da bi morali nameščati dodatno programsko opremo (vtičnik). Uporabniki mobilnih naprav in pametnih televizorjev pa morajo le namestiti aplikacijo iz trgovin App Store ali Google Play.
  • EON omogoča hitro iskanje ter ustvarjanje seznamov priljubljenih programov in opomnikov za oddaje, ki jih želite gledati. Tudi iskanje v Video klubu je zdaj bistveno hitrejše in enostavnejše, saj lahko iščete po naslovu, žanru, letu izdaje ter oceni.
  • EON vam omogoča, da začnete svoje najljubše serije iz Video kluba gledati na eni napravi in nato lahko nadaljujete na drugi, ko si tega zaželite.
  • Televizijske vsebine si lahko ogledate za 7 dni nazaj.

 | Avtor: Telemach Telemach