Oglaševanje
21 ogledov

Razstava umetniških del v Villi Manin

František Klikar, Brez naslova Arhiv
Eleutheria Foundation in Azienda Speciale Villa Manin sta prvič v Italiji pripravili razstavo pomembnih umetniških del, ki pripadajo socialističnemu obdobju (1948–1989) Češkoslovaške. Razstava je na ogled v Villi Manin do 8. julija in je urejena v stilu 18. stoletja.

Več kot sto pogledov na socialistično Češkoslovaško
Z ogledom več kot sto umetniških del se boste lahko distancirali od kritičnih pogledov na socialistično obdobje v Češkoslovaški, odkrili pa boste tudi nepričakovane raznolikosti umetnikov, ki jim kljub poizkusom del niso uradno priznali. Zbirka je pomembna priložnost za ocenjevanje ustaljenega obdobja tako z zgodovinsko-sociološkega vidika kot umetniškega, kar pa vseeno zahteva bolj poglobljeno drugo branje brez dodatnih predsodkov. 

Delavci in kmetje ter politična propaganda
Razstava je razdeljena v dva sklopa. Prvega sestavlja zbirka umetniških del social-realizma na temo zaposlovanja, zato je posvečena delavcem, kmetom in tovarnam. Drugi sklop pa vključuje slike, ki so namenjene vladnim propagandnim sporočilom. Oba sklopa umetniških del sta razporejena kronološko, in sicer od 40. do poznih 80. let 20. stoletja. Več informacij o umetniški razstavi v Villi Manin najdete na spletnem naslovu http://www.villamanin-eventi.it