Oglaševanje
11 ogledov

S široko razprtimi jadri v Evropsko unijo

fiumanka tz kvarner Arhiv Fiumanka
Težko pričakovani športni dogodek, že 14. mednarodna regata Fiumanka, ki tradicionalno poteka na Reki drugi konec tedna v juniju, bo 14. in 15. junija prvič gostila tudi evropsko medijsko jadralsko tekmovanje - 1st European Media Sailing Race (EMSR) Croatia 2013. »EMSR je edinstvena priložnost, da ob vstopu v Evropsko unijo (EU) z jadri ponesemo sporočilo o Hrvaški in Hrvatih v Unijo,« pravijo organizatorji Fiumanke.

Jadranje kot simbol dediščine

»Jadranje nam simbolizira mnogo več kot šport in tekmovanje, jadrnice in jadra. Na njem temelji neprecenljivo bogastvo nacionalne materialne in nematerialne dediščine,« razlagajo organizatorji dogodka, ki vsako leto pritegne okrog 200 jadrnic in več kot dva tisoč jadralcev. Prvo evropsko medijsko regato, ki ob začetku turistične sezone prinaša enkratno medijsko promocijo na območju celotne EU, bo odprl hrvaški predsednik Ivo Josipović. EMSR se tako na vseevropski ravni pridružuje že sedemletni tradiciji jadranja predstavnikov medijev v okviru Press Fiumanke.

Brezplačna kotizacija za vse

Fiumanka je tudi ena izmed redkih regat, ki ne zaračunava kotizacije, od novinarjev pa pričakuje le poročanje o dogodku in kraju dogajanja. »Novinarji dva dni že tradicionalno odložijo kamere in tipkovnice ter jih zamenjajo za jadra in vrvi, namesto povečini slabih novic pa spremljajo vremensko napoved,« malce zares, malce za šalo pravijo predstavniki prireditve.

Virtualna Fiumanka s 1.665 virtualnimi regatami!

Tudi brezplačna računalniška igra Virtualna Fiumanka (www.virtual-fiumanka.com) je lani postala svetovna uspešnica. Letošnja izdaja z enakim uspehom zbira številne virtualne jadralce z vsega sveta. V slabemu mesecu se je odvilo 1.665 virtualnih regat, pri čemer je strežnik nenehno zaseden z največjim številom 20 igralcev na regato.

Bogat program na morju in kopnem

Bogat program na morju in kopnem je najboljša popotnica za prihod na Reko in na Fiumanko, vabijo organizatorji. Več o spremljevalnem kulturnem in družabnem dogajanju, ki poteka od 13. do 16. junija, si preberite na www.fiumanka.eu in na njihovi strani na Facebooku.