Oglaševanje
2261 ogledov

V tem mestu silvestrovanje boljše kot kjerkoli drugje v Evropi

1/5
MyExit Adventure
V Novem Sadu bodo v novo leto vstopili kar dvakrat.

Do najdaljše noči v letu nas loči le še nekaj dni, zato se kot uvertura v dobro leto 2018 ponuja Novi Sad v Srbiji. Že letos se bodo začeli pripravljati na veliko leto 2021, ko bodo prevzeli naziv evropske prestolnice kulture.

Misija “Novi Sad 2021” se začenja z graditvijo novih kapacitet za praznovanje, ki bodo letos preizkušene v sklopu kar kar dveh večerov, in sicer tako po gregorijanskem kot julijanskem koledarju. Obiskovalci drugega največjega mesta v Srbiji bodo prvič vstop v novo leto praznovali 31. decembra v centru mesta, nato pa praznovanje ponovili še 13. januarja v zaprtih prostorih po mestu. Organizatorji si namreč želijo povezati dogodka in zgraditi most med visoko estetiko in popularno kulturo. Visoka kultura v gledališčih tako dobiva novo občinstvo, množična kultura pa nove razsežnosti in kvalitete.

 | Avtor: MyExit Adventure MyExit Adventure
31. decembra bodo v Novem Sadu v novo letu vstopili z načrtovanim dogodkom, za katerega je poskrbela skrbno izbrana ekipa režiserjev, scenografov, oblikovalcev luči in video umetnikov, ki so imeli nalogo oživeti zgradbe, ulice in trge. Za vizualno podobo je zadolžena Margaret Taboroši, za čarobnost vizualnih efektov bo skrbela Milica Stojšić, princ Đorđe Karađorđević pa bo le za Novi Sad oblikoval ognjemet.

Na osrednjem trgu bodo nastopili Plavi orkestar, Darko Rundek in S.A.R.S., na trgu republike pa The Gift, JeuNS, Street meat in številni drugi. Studio M bo kraj, kjer se bodo zbrali ljubitelji elektronike in rap glasbe. Množico bodo zabavali John Acquaviva, Krešo Bengalka, Kristijan Molnar, Aleksandra Duende, pizzaboi., Rasheed, Yeah Left in drugi. V programu bo po poročanju organizatorjev poskrbljeno tudi za najmlajše, ki se bodo ob številnih nastopih zabavali še z obiskom Dedka Mraza.

Druga možnost praznovanja novega leta se bo ponudila 13. januarja. Vstop v leto 7526 se bo dogajal na različnih lokacijah, med katerimi so kulturna, administrativna, poslovna in izobraževalna središča. Številni glasbeni nastopi se bodo zgodili na zelo nepredvidljivih mestih.

V mali dvorani Srbskega narodnega gledališča bo zazvenela glasba virtuoza Slobodana Trkulje in skupine Imar iz Škotske, v veliki dvorani bodo nastopili Laibach, Divna Ljubojević pa se bo predstavila z duhovnim glasbenim programom. Med nastopajočimi so še Matija Dedić in Zoran Predin, tamburaši iz Osijeka, mogoče pa sib o ogledati tudi moderni cirkus in kabare. Organizatorji pravijo, da bo poskrbljeno tudi za ljubitelje elektronske glasbe in jazza.

Več informacij o programu in kako brezbrižno potovati v Novi Sad že čez nekaj ur, tudi na straneh turistične agencije Kompas.