Oglaševanje
1156 ogledov

Slovenci, ki so prepričali Roberta Carlosa

Direktor SportyFi Marko Filej in nekdanji nogometaš Real Madrida in brazilske reprezentance Roberto Carlos SportyFi
Pozor, sredi novembra bo ekipa SportyFi že pričela z zbiranjem zagonskih sredstev v ”token crowdsaleu”.

Slovenski startup, ki je prepričal tudi legendarnega Roberta Carlosa, je poskrbel za vse, ki si želijo vstopiti v svet vrhunskega športa. 

SportyFi želi namreč s svojo platformo športnikom in potencialnim majhnim vlagateljem omogočiti enostavnejše investicije v šport. Platforma, ki bo temeljila na kriptovalutah, bo športnikom omogočila, da zbirajo sredstva, ki jih potrebujejo za nadaljnji razvoj svoje kariere.

Ta so lahko donacija, ko podporniki donirajo sredstva športniku, ali kompleksnejša investicija, pri katerih investitorji pridobijo del pravic od bodočih zaslužkov.

SportyFi bo tako s platformo, ki temelji na kriptovalutah, spremenil način financiranja v športu, sredi novembra pa bo ekipa že pričela z zbiranjem zagonskih sredstev v tako imenovanem ”token crowdsaleu”.

V primeru uspešno zbranih zagonskih sredstev bo testna različica platforme na voljo že letos. Športniki pa bodo na SportyFi lahko pričeli z zbiranjem sredstev v prvi polovici leta 2018.

SportyFi | Avtor: SportyFi SportyFi

Podpirajo jih svetovno znana imena

S svojimi načrti so pri SportyFi prepričali tudi mednarodne športne zvezde. Na družbenih omrežjih je platformo med drugimi podprl legenda nogometa Roberto Carlos, med ambasadorji in svetovalci pri projektu pa najdemo tudi skakalca Noriakia Kasaija, nekdanjega košarkaša Primoža Brezca, nogometaša Savo Miloševića in druge športne strokovnjake.

Za športnike in vlagatelje

"Vstopiti v svet vrhunskega športa je težko, ne glede na to, ali ste športnik ali bi želeli v šport investirati," pojasnjujejo pri SportyFi. Ugotavljajo, da so skoraj vsi vrhunski športniki v začetku svoje kariere prišli do točke, ko so morali v šport vlagati ogromne količine denarja, na drugi strani pa za sponzorje in velike vlagatelje še niso bili zanimivi. "Tudi klubi in športne organizacije jim pri tem pogosto ne morejo pomagati, saj se tudi sami spopadajo z večnim pomanjkanjem sredstev," dodajajo.

S slovensko idejo bodo športnikom lahko omogočili lažje financiranje kariere prav v najbolj kritičnih trenutkih, ko se borijo za preboj med profesionalce. Hkrati bodo tistim, ki do zdaj niso imeli možnosti investicije v šport, omogočili tudi takšne naložbe.