Oglaševanje
4882 ogledov

Slovenska kriptovaluta, ki bo spremenila način vlaganja

Atrix
Slovenska ekipa je razvila prvo varno kriptovaluto, ki jo bo na trg poslala že novembra. ATRIX (www.atrix.io) je premaknil meje varnosti in našel odlično rešitev za vse, ki si želijo vstopiti v kriptosvet in se zavarovati pred izjemno volatilnim trgom. Z 80-odstotno garancijo za pet let prav gotovo spadajo med investicijske izjeme na tem področju.

Spregovorili smo z direktorjem podjetja ATRIX Adelom Djutovičem, ki je Sloveniji že postavil zelo znano in uspešno spletno stran za prodajo hotelskih paketov MEGABON ter ima bogate dolgoletne izkušnje na področju tehnologije in interneta. Zaupal nam je kar nekaj uporabnih informacij.

Po obsežnih raziskavah smo ugotovili, da je kritpotrg relativno neizkoriščen.

Trenutno v ICO (Initial Coin Offering – zbiranje denarja za zagon podjetja, ki ponuja kriptovaluto) in obstoječe kriptovalute vlaga le med pet in sedem milijonov ljudi po vsem svetu, vrednost celotnega trga kritpovalut pa je 170 milijard dolarjev. V primerjavi s trgom zlata ali delnic je trg kriptovalut veliko manjši. To lahko pripišemo njegovi pionirskosti, pa tudi dejstvu, da je ta trg nereguliran, zato predstavlja veliko tveganje za investitorja ali uporabnika.

Oseba, ki se poda v svet kriptovalut, naleti na več težav/ovir:

  • Vrednost kriptovalut je trenutno odvisna le od ponudbe in povpraševanja na kriptoborzah, kar pomeni, da nobena cena kriptovalute trenutno ni odvisna od uspešnosti projekta, ki ga predstavlja. Vse je odvisno le od špekulacij.
  • Trg kriptovalut je izjemno volatilen, kar pomeni, da lahko kriptovaluta na dan izgubi tudi med 50 in sto odstotki svoje vrednosti. To seveda pomeni velike finančne izgube za uporabnika.
  • Največja težava pa je nereguliranost trga in nezaščitenost uporabnika kriptovalut. Ker je trg kriptovalut odprt, vzpostavitev ICO (ponudba za investitorje v kriptovaluto) pa je relativno preprosta, se pojavljajo podjetja, ki ICO predstavljajo, samo da bi pridobili finančna sredstva, končnega izdelka pa ne dostavijo. Vlagateljem se investicija ne povrne, proti tem podjetjem/osebam niti ne morejo ukrepati.

Ravno varnost kriptotrga je za nas najpomembnejša, zato smo si pri ATRIX zadali misijo, da ustvarimo varno in zanesljivo kriptovaluto ter ekosistem, ki uporabniku omogoča varno trgovanje s kriptovalutami in varuje njegovo investicijo (Crypto investing 2.0 – nova era načina investiranja, ki se bo začela z ATRIXOM).

 | Avtor: Atrix Atrix

Smo edini na svetu, ki investitorjem v naš token ponuja 80-odstotno garancijo na vložek za pet let. Ne ponujamo le kriptovalute z garancijo, ponujamo prvo kriptovaluto z možnostjo posojila, ki je varna, transparentna, uporabna, v prihodnosti pa jo bodo obravnavali in sprejemali v obliki garancij za banke.

Pri ATRIX poleg funkcionalnosti tokena razvijamo tudi tehnološke rešitve, ki bodo pospešile razvoj trga, državam pomagale do regulacije kriptovalut in uporabnikom omogočale varno okolje za trgovanje.

Upamo, da bodo tovrsten primer dobre prakse (varnost uporabnika) začeli uporabljati vsi v industriji kriptovalut, prav tako pa si želimo, da država naš sistem postavi v pravilnik regulacije in od vseh projektov zahteva ZAŠČITO UPORABNIKA pred izgubo denarja v procesu investiranja v zagonska podjetja. Pomembno je razumeti, da kriptotrg obstaja izključno zaradi uporabnikov, ki v začetni fazi predstavljajo ključne investitorje za zagon podjetij, zato je nujno postaviti pravila, ki bodo določala varnost vseh investitorjev. BUYBACK GUARANTEE bo služil kot varovalka za uporabnika, če podjetje ne doseže obljubljenih načrtov (razvoj tehnologije, za katero je od uporabnikov prejel denar) in ne izvede preboja med uspešne projekte.

ATRIX bo s tehnološkimi rešitvami delal v dobrobit vseh investitorjev, uporabnikov tokenov, dobrobit države in vseh organov, ki bodo želeli pomagati pri regulaciji in vzpostavitvi varnega okolja za kriptovalute, kajti ekosistem, ki ga razvijamo, ne bo uporaben le za kriptosvet, uporabiti ga bo mogoče tudi na področju države, bank in drugih institucij. Stremimo k temu, da postavimo okolje, v katerem bodo lahko podjetja svoj produkt predstavila v varnem okolju.

Zavedati se moramo, da so kriptovalute tu, da ostanejo. Morda ne v trenutni obliki, vemo pa, da bo prihodnost kmalu prinesla digitalizirane valute držav.

Te bodo prinesle okolje, v katerem bo država imela možnost nadzorovati prihodke, izračunavati davke in spremljati pot transakcij (odlična rešitev za preprečevanje pranja denarja). Trenutna oblika borz in poslovanja kriptovalut se bosta zaradi tega morali spremeniti.

Nujno bo regulirati tudi vsa izplačila iz kriptovalut v fiat (iz kriptovalute v evre, dolarje ..., op. p.). To lahko storijo le države in mi imamo zanje pripravljeno rešitev, ker si želimo, da tudi država dobi svoj delež od kriptotrga in vzpostavi varnost za vse uporabnike.

Digitalizacija vseh državnih valut (evro, dolar, jen ...) je pred vrati. Avstralija, Amerika, Rusija, Japonska, Dubaj in Estonija so že napovedale svoje digitalne valute, ki bodo konkretno spremenile način poslovanja in s pomočjo tehnologije blockchain zagotovile varnost, preglednost in sledljivost poti denarja.

Menim, da se moramo zavedati, da so spremembe pred vrati, s seboj pa prinašajo velik potencial, ki bi lahko pozitivno vplival na trenutni monetarni in informacijski sistem.

Za več informacij nas lahko kontaktirate na: atrix@atrix.io

www.atrix.io