Oglaševanje
96 ogledov

STE NA TESNEM?

stanovanjci2 Žurnal24 main
Razmišljate o nakupu, gradnji ali prenovi stanovanja ali hiše?

Z ugodnimi stanovanjskimi krediti s spremenljivo ali fiksno obrestnomero je vaš novi dom bliže, kot si mislite.

Da se boste laže odločili za ta pomemben korak, imate možnost del kredita koristiti gotovinsko, tako da vam sredstva nakažemo na vaš osebni račun, pri odplačevanju pa vam lahko pomagajo tudi družinski člani in sorodniki.

Samo za kratek čas pa je na voljo izredna priložnostza vse, ki se odločate za prenovo, adaptacijo ali nakup nepremičnine in potrebujete kredit v višini do 50% vrednosti zastavljene nepremičnine - stanovanjski kredit z obrestno mero od 6m Euribor + 2,25%.

Za kaj vse potrebujete stanovanjski kredit?

Stanovanjski kredit je namenjeni nakupu, gradnji, obnovi ali prenovi stanovanja, hiše ali garaže. Z njim lahko kupite tudi stavbno zemljišče, parkirno mesto ali nebivalne prostore v stanovanjski hiši (klet, shramba,..) ter poravnate stroške projektne dokumentacije, komunalnega opremljanja ali spremembe namembnosti zemljišča.

Z ugodnim stanovanjskim kreditom lahko poplačate že najeta posojila pri drugih bankah, solastniške deleže ali deleže po razvezi.

Spremenljiva ali fiksna obrestna mera?

Spremenljiva obrestna mera, ki je sestavljena iz referenčne obrestne mere Euribor in iz fiksnega pribitka, se med dobo odplačevanja spreminja, s tem pa se spreminja tudi vaš mesečni obrok ali anuiteta.

Spremenljiva obrestna mera je trenutno ugodnejša od fiksne, vendar pa se z najetjem kredita s fiksno obrestno mero zavarujete pred rastočimi obrestnimi merami v prihodnje. Fiksna obrestna mera ostaja v celotnem obdobju enaka, kar pomeni, da ostajajo enaki tudi mesečni obroki ali anuitete.

Fiksne obrestne mere pri Banki Koper se trenutno gibljejo med 3,00% in 3,30 % in so najugodnejše na trgu. Za kreditojemalce, ki se želijo zavarovati pred zvišanjem Euriborja, je zdaj prava priložnost, da se odločijo za to ponudbo.

Koliko kredita?

Odločitev za kredit je dolgoročna odločitev, zato se o njej posvetujte z najbližjimi. Razmislite o tem, koliko kredita potrebujete in kolikšen znesek si lahko privoščite, ne da bi pri tem ogrozili svoj življenjski standard.

Primerjajte ponudbe različnih bank, saj lahko le na ta način preverite, katera vam nudi najugodnejše pogoje.

Kako se ugotavlja kreditna sposobnost?

Kreditna sposobnost se ugotavlja na osnovi rednih mesečnih prejemkov. Praviloma sme mesečna obveznost dosegati 1/3 mesečnih prejemkov, glede na vrsto zavarovanja in višino prejemkov pa je kreditna sposobnost lahko tudi drugačna.

Ko kreditojemalec ni v celoti kreditno sposoben za odplačevanje, lahko kredit odplačujejo tudi solidarni plačniki.

Zavarovanje kredita

Najpogostejša oblika zavarovanja je zastava nepremičnine, lahko pa se odločite tudi za plačilo zavarovalne premije pri zavarovalnici ali za zavarovanje s poroki. Kredit lahko zavarujete tudi z zastavo vrednostnih papirjev in enot premoženja v vzajemnih skladih ter z zastavo depozita.

Izognite se morebitnim tveganjem in se dodatno zavarujte

Ker so stanovanjski krediti večinoma dolgoročni, v življenju pa nas lahko doletijo nepredvidljivi dogodki, razmislite, katera tveganja so za vas sprejemljiva in kako se lahko pred njimi zavarujete.

S sklenitvijo zavarovanja kreditojemalcev boste v dobi odplačevanja kredita bolj brezskrbni, poleg tega pa boste ob sklenitvi deležni ugodnejše obrestne mere.

Naši svetovalci vam bodo predstavili še druge vrste zavarovanj, ki bi lahko bile primerne za vas.

Obiščite nas in se prepričajte

Stanovanjski kredit lahko sklenete, če ste komitent Banke Koper in na vaš transakcijski račun

prejemate redne mesečne prilive.

Zdaj je pravi čas, da se nam pridružite, saj smo za nove komitent smo pripravili tudi ugodno ponudbo dobrodošlice.

Obiščete nas v eni izmed naših poslovalnic po vsej Sloveniji, kjer vam bodo naši bančni svetovalci pripravili ponudbo po meri. Ponudba zelo ugodnih stanovanjskih kreditov velja do konca junija 2015 oziroma do preklica.

Brezplačna tel. številka: 080 1318, www.banka-koper.si, Facebook/Banka.Koper