Oglaševanje
6489 ogledov

Tako si bo telo oddahnilo in razbremenilo

Vita Care
Decembrski prazniki, ko smo si pogosto privoščili sladko, mastno ali začinjeno hrano, so za nami. Zdaj je čas, da svoje telo očistimo nepotrebne "navlake" in mu damo priložnost, da si oddahne in razbremeni.

Nezdrava hrana in strupi, ki se zadržujejo v našem telesu lahko povzročajo utrujenost, prekomerno telesno težo, zakisanost telesa in splošno slabo počutje.
Po opravljenem razstrupljanja se bo dobro počutje povečalo, zvečala se bo raven energije in vitalnost. Poleg tega pa bomo:

  • preprečili nastanek bolezenskih stanj,
  • odstranili toksine iz telesa,
  • se izognili nabiranju telesnih maščob,
  • ohranili telo v ravnovesju,
  • povečali dobro počutje,
  • pridobili obilo dodatne energije,
  • si pomagali pri okrevanju že nastalih zdravstvenih težav.

Namen skrbno načrtovanega detoxa je, da se telo spočije od nezdrave hrane, ki obremenjuje prebavni sistem in procese v njem, ter jetra in ledvice. Pa tudi od strupov iz okolja in od stresnih situacijah. Tokrat vam predstavljamo zlata vredno vlaknino, indijski trpotec.

Indijski trpotec za hujšanje in čiščenje črevesja

 | Avtor: Vita Care Vita Care
Indijski trpotec ali psyllium izvira iz Indije in Irana. Lupine njegovih semen so eno najučinkovitejših sredstev za lajšanje prebavnih težav, čiščenje črevesja in hujšanje. 
Lupine psylliuma vsebujejo ogromno, kar 70 odstotkov vlaknin. V nasprotju z vlakninami lanenega semena ali ovsa so vlaknine indijskega trpotca topne v vodi. Prav to se zgodi, ko jih zaužijemo: v črevesu nabreknejo in tvorijo sluz, želatinsto snov, ki zaradi svojega volumna nežno čisti stene črevesja in s tem blagodejno vpliva na prebavo in presnovo.

Povsod, kjer v telesu indijski trpotec potuje, hkrati tudi čisti. S tem ustvari ugodne razmere za razmnoževanje dobrih bakterij, ki skrbijo za prebavo in preprečujejo razrast kandide in slabih bakterij, ki poleg drugih nevšečnosti povzročajo pridobivanje teže brez pravega razloga. Z uživanjem teh semen se zmanjša tudi absorpcija sladkorja v krvi. Prav nihanje sladkorja je eden glavnih vzrokov za prenajedanje in s tem debelost.

Psyllium vlaknine Organic Day dobite v trgovinah Vita Care po akcijski ceni 5.99€.

O Vita Care

Vita Care je slovensko podjetje, ki trži in prodaja ekološko pridelane in predelane izdelke. Vita Care trgovine z zdravo prehrano so v Ljubljani, Kranju, Kopru in Novi Gorici. Zgodba o Vita Care se je pričela pisati leta 2008 z navdušenjem in zanosom nad vsem, kar je povezano z naravo, zdravo prehrano in zdravim življenjskim slogom. Vsakodnevno se soočamo z novimi izzivi in se veselimo uspehov. S ponudbo ekoloških izdelkov v Vita Care trgovinah zbližujemo pridelovalce z ekoloških kmetij in končne potrošnike. Sodelujemo pri ozaveščanju ljudi o pomenu pravilne izbire hrane, kajti ekološko pridelani izdelki niso le zdravi, ampak so pristnega in polnega okusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.