Oglaševanje
369 ogledov

Te filmske hite boste lahko predvajali v javnosti

1/9
Continental film
Con film, eden vodilnih filmskih distributerjev v regiji, je podpisal pogodbo o zastopanju družbe Filmbankmedia in pridobil licenco za prikazovanje filmov na vseh javnih površinah. Con film je tako postal uradni nosilec licence za javno prikazovanje filmov velikih hollywoodskih družb, kot so Sony Pictures, Warner Bros., Walt Disney, 20th Century Fox in številne druge. Filme omenjenih družb, tako novejše kot starejše produkcije, bo odslej mogoče zakonito prikazovati na vseh javnih površinah.

Dogovor velja za javno prikazovanje filmov z DVD in blu-ray nosilcev, in sicer v vseh državah regije, tj. na Hrvaškem, v Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Albaniji, Črni gori, Makedoniji in na Kosovu. 
 
Dosedanja praksa pridobivanja pravic za prikazovanje filmov na javnih površinah in na raznih prizoriščih med posebnimi dogodki je bila izjemno zapletena, saj je bilo treba za vsak film posebej prositi za odobritev vsakega producenta tega filma. Prav zato so se številne družbe in organizacije odpovedale javnemu prikazovanju filmov ali pa so jih prikazovale nezakonito ter s tem tvegale visoke denarne kazni.

S sklenitvijo novega dogovora z družbo Filmbankmedia bo Con film uveljavljal pravice za prikazovanje filmov tako, da bo bistveno poenostavil celotni postopek. Ko bodo razne ustanove, podjetja ali gostinski obrati želeli javno prikazati kakšen film, bo odslej dovolj, da se obrnejo na Con film. 
 

Katalog filmov, ki jih ta dogovor zajema, je izjemno obsežen. V njem so tako rekoč vsi filmi velikih hollywoodskih družb, posneti od davnih 30. let prejšnjega stoletja, pa vse do najnovejših blockbusterjev zadnjih časov. Naj ob tej priložnosti izpostavimo le nekatere med najzanimivejšimi: V vrtincu, Casablanca, 2001: Odiseja v vesolju, Ben Hur, Titanik, Gospodar prstanov, Izvor, Maščevalci in številni drugi. 

Vsi, ki jih zanima javno prikazovanje katerega filma, lahko pišejo na elektronski naslov  javnoprikazovanje@con-film.com in že jutri uresničijo svoj načrt.

Okrepili položaj enega vodilnih filmskih distributerjev

Filmbankmedia je bila ustanovljena leta 1986 kot skupni podjem hollywoodskih družb Warner Bros., Sony Pictures in NT Digital Partners. Gre za podjetje, ki se ukvarja izključno z distribucijo filmov hollywoodskih, bollywoodskih in neodvisnih filmov za javno prikazovanje v več kot sto državah po svetu, odslej tudi na našem območju prav po zaslugi Con filma. Javno prikazovanje med drugim zaobjema prikazovanje filmov v hotelih, bolnišnicah, trgovinskih središčih, na avtobusih in vlakih, v filmskih klubih, art kinih in neodvisnih kinodvoranah ter na javnih površinah, kot so parki in trgi. Velja torej za pravice prikazovanja filmov povsod razen v zasebnih hišah in stanovanjih. 
 
S sklenitvijo novega dogovora je Con film dodatno okrepil svoj položaj enega vodilnih filmskih distributerjev na tem območju. Con film je že od svoje ustanovitve davnega leta 1991 neprekinjeno distributer filmov hollywoodske družbe Sony Pictures, s katero je v 26 letih dosegel številne odmevne uspehe ter nedavno še dodatno okrepil poslovno partnerstvo z razširitvijo zastopanja na celotno regijo. Dogovor z družbo Filmbankmedia pomeni začetek novega poglavja v delu Con filma ter razširitev dejavnosti na področju, kjer je podjetje že pokazal izjemen uspeh in profesionalnost.