Oglaševanje
203 ogledov

Tekmovanje vlečnih psov v Hrašah pri Smledniku

Tekmovanje vlečnih psov Darko Jerše
Nedelja, 8. april, v Hrašah pri Smledniku.

8. 4. 2018 Turistično društvo Hraše prireja 6. memorial Henrika Sečnika, na katerem tudi to leto pričakujejo pestro mednarodno udeležbo. Letos se bodo poleg slovenskih tekmovalcev prireditve udeležili tudi Italijani, Avstrijci, Madžari, Hrvatje, Srbi in Norvežan.

Poleg tekmovalnih disciplin organiziramo tudi Tek s kužki, za vse, ki jim tekmovanje ni pomembno, temveč se radi zabavajo s svojimi štirinožnimi prijatelji. Lani so dodali še posebni kategoriji tudi za najmlajše, in sicer otroci od 4 do7 let ter mladinci od 8 do 12 let.

Discipline, v katerih trenirajo ter tekmujejo, so letne in zimske. Letno različico imenujemo Dryland; vanjo uvrščamo naslednje discipline: Canicross (tek s psom), Bikejoring (kolesarjenje s psom), Dog scootering (skiro scoter s psom) in Carts (voziček s psmi). Zimske discipline so: Skijoring, Pulko (pri obeh disciplinah vodnik teče na smučkah  skupaj s psom) ter Mushing (vprege na saneh).

Disciplini, pri katerih vodnik in pes tekmujeta v orientaciji na progi, približno 20 km, pa imenujejo doghiking (tek s psom) in  dogtreking (orientacijski pohod s psom). Tekači in pohodniki pa so, v okviru društva SLO Trail, dodali še Dog trail, novo disciplino trekinga po označeni progi.

Društvo, treninge in pravilno ravnanje s psom (pristop k psu, trike, itd.) predstavljajo tudi na otroških prireditvah. Posneli so dve oddaji, v katerih je predsednik društva predstavil naš klub in prikazal, kako potekajo treningi z vlečnimi psi (oddaja ŠKL in Firbcologi); skupni trening pa so posneli za oddajo Dobra ura (Adrenalin).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.