Oglaševanje
3119 ogledov

To je krema, ki je navdušila Slovenke

obraz, krema, nega Profimedia
Naše bralke različnih starosti so testirale kremo in losjon priljubljene znamke, nad katerima so bile več kot navdušene.

Zima je že pred vrati, s tem pa tudi nižje temperature, ki od nas zahtevajo večjo skrb za nego kože. Za vas smo zato testirali kremo in losjon svetovno znane znamke CeraVe, nad katerima so podpisani priznani ameriški dermatološki strokovnjaki. Ključna sestavina omenjene kreme in losjona so ceramidi, ki igrajo pomembno vlogo pri zadrževanju vlage in podpori kožne pregrade. Brez njih lahko koža hitro postane suha, kar pa privede do srbenja in draženja.

CeraVe | Avtor: CeraVe CeraVe
S tovrstnimi težavami se soočamo posebej v zimskem času, ena izmed takšnih nesrečnih posameznic je bila pred uporabo CeraVe kreme tudi 22-letna Karin, ki je sodelovala v našem testiranju: "Vlažilno kremo CeraVe sem začela uporabljati zaradi velikih težav z izjemno suho kožo. Ta je suha predvsem na trebuhu, komolcih, kolenih, pa tudi hrbtu in na nogah. Kremica ne izzove nobenih neljubih reakcij kljub mladi koži, mojo kožo pa vidno nahrani in navlaži. Losjon in kremico uporabim vedno po tuširanju, s kremico pa se mažem tudi vsak drugi dan, kar mi zadostuje. Moja koža ni nič več luskasta in suha, ampak primerno navlažena."

Izdelke CeraVe za nego suhe in občutljive kože že vrsto let priporočajo vplivne lepotne revije in vplivneži po vsem svetu, kot kaže pa so navdušile tudi slovenske uporabnice.

Tudi Eva (37 let) je imela podobne težave kot Karin, uporaba kreme CeraVe pa je njeno stanje s suho kožo obrnila na bolje: "Krema CeraVe je odlično rešila mojo težavo s suho, luskasto kožo, ki se pojavi vsako leto v jesensko-zimskem času, ko na veliko ogrevamo in je zaradi centralne kurjave zrak v stanovanju izsušen. Pri hidratantni kremi CeraVe mi je najbolj všeč to, da ne pušča mastnega občutka na koži, temveč se nemudoma popolnoma vpije. Kožo res lepo nahrani in že po nekaj dneh uporabe sledi o tisti suhi, luskasti koži ni bilo več."

Primerna tako za mlade kot stare

Krema pa ni primerna le za mlade, prav nasprotno, priporoča se jo uporabljati tudi, ko smo starejši, saj kožo, ki z leti postane bolj suha, dodatno navlaži in ji povrne sijaj. O tem pripoveduje zadovoljna uporabnica Marija (52 let): "Kremo CeraVe sem poskusila po priporočilu hčerke, saj je primerna tako za mlade kot starejše in imam s staranjem vse bolj suho kožo. Krema je neverjetno voljna, se hitro vpije, ne pušča neprijetnega občutka. Po njej je koža res dobro navlažena, tudi naslednji dan, na otip pa mehka in nežnejša."

krema | Avtor: Profimedia Profimedia
Da je krema primerna tako za staro kot mlado potrjuje tudi Petrina (37 let) družina: "Kremo CeraVe uporablja vsa naša družina; mož, otroci, sama pa brez nje ne začnem dneva. Koža ni nič več napeta in razdražena, tudi ko sem pod stresom ne. Koža je nahranjena, kot bi bila spočita in srečna ter res zdrava. Losjon in krema se hitro vpijeta, ne puščata nobenih sledi, občutek vlažilnega delovanja pa traja v nedogled."

Reši tudi probleme z aknami

Trenutno je na slovenskem trgu možno kupiti osem izdelkov omenjene znamke, ki so lahko del dnevne kot tudi nočne rutine čiščenja ter nege obraza in telesa, med njihova najbolj priljubljena izdelka pa sodita prav omenjena vlažilna krema in losjon. Slednji slovi pa izredno lahki teksturi, formulirani posebej za vlaženje suhe občutljive kože. Primeren pa je tudi za uporabo na koži, nagnjeni k ekcemom.

CeraVe | Avtor: CeraVe CeraVe
S tovrstnimi problemi se je pred uporabo CeraVe vlažilnega losjona soočala tudi 20-letna Kaja: "Imam občutljivo kožo; suho povrhnjico in hkrati probleme z aknami. Vlažilni losjon lahko uporabljam ne le po telesu temveč tudi po obrazu. Ima lahko teksturo, ki se lepo vpije in mi kože ne draži, prav tako mi kože in por ne masti. Zelo zadovoljna z izdelkom!"

Minko, 29 let pa je losjon pritegnil že zaradi načina pakiranja, saj ga ima kar ob tuš kabini: "Ko se stuširam in posušim, pritisnem in je že v moji roki. Je odlične strukture, se lepo razmaže po celi površini kože, po njegovi uporabi pa se počutim zaščiteno in svežo. Moja koža je ves čas, kot bi prišla ravno izpod tuša."

Ključni so ceramidi

Objavljamo še nekaj ostalih mnenj zadovoljnih uporabnic, ki so se kremo in losjon odločile uporabljati tudi po koncu testiranja. K njihovemu mnenju so verjetno odločilno vplivali trije ceramidi (1, 3 in 6-II), ki se prisotni v produktih CeraVe. Ti se zaradi revolucionarne tehnologije MVE® počasi sproščajo v površinskih plasteh kože, krepijo njeno naravno pregrado ter obnavljajo vlago in sijaj.

CeraVe | Avtor: CeraVe CeraVe

Stanka, 45 let: Krema je izvrstna, res pozitivno presenečenje. Kako dolgo njen učinek zdrži, morate preizkusiti sami. Zvečer se boste namazali, prihodnje jutro boste še vedno optimalno navlažene, proti večeru pa bo koža še vedno mehka. Res priporočam, ne bom je nehala uporabljati.

Tina, 44 let: Imam ekstremno suho kožo po celem telesu. Vlažilna Krema je odlična, ker jo lahko uporabljam tako za obraz kot za telo. Kožo lepo navlaži in je hkrati ne zamasti. V kožo se lepo vpije takoj po nanosu. Všeč mi je tudi, ker je brez vonja. Koza je na otip bolj napeta. S to kremo sem končno prišla do rezultata, da moja koza ni več izsušena in razpokana.

Lili, 38: Krema CeraVe Moisturizing je 'lušna' nevtralna krema, ki se hitro vpije in je brez vonja. Sem jo poskusila tudi na obrazu. Mi zelo odgovarja, saj mi ne draži predela okoli oči. Jo vsekakor toplo priporočam.