Oglaševanje
3684 ogledov

V mrzlem januarju na "Obalo" Leonarda DiCapria

Maya Bay
1/4
Profimedia
Neprekosljivo doživetje Jugovzhodne Azije z luksuzno križarko Costa Fortuno. Skupinski odhodi iz Slovenije 3. januarja 2020!

Zakaj izbrati prav takšen zimsko – tropski oddih? Ker bodo na prečudoviti križarki poskrbeli za čisto vse vaše želje in dobro počutje, hkrati pa boste na počitnicah brez pakiranja in nenehne selitve dodobra spoznali Singapur, Malezijo, Tajsko in njihove največje zanimivosti.

Počitnice vključujejo izjemno bogat program, kjer je poskrbljeno za vsako malenkost in kjer vam ne bo dolgčas. Namenjene so potnikom, ki jih prepričata kakovost in vrhunsko doživetje.

Singapur | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj
Singapur, eno najčistejših mest

Singapur je otoška mestna država, ki je ena od štirih še obstoječih mestnih držav na svetu in ena najbogatejših držav. Štirimilijonsko prebivalstvo je večinoma kitajskega rodu, okoli 15 odstotkov je Malajcev, okoli šest odstotkov Indijcev. Tu boste lahko uživali v izjemnih kulinaričnih izkušnjah različnih kultur, pa tudi pri obisku različnih verskih središč.

Razlogov za obisk tega prečudovitega mesta je neskončno. Turiste najbolj presenetita urejenost in čistost, saj spada Singapur med najčistejša mesta na svetu. Sloves gre pripisati tudi strogim pravilom o pljuvanju in smetenju, zato tu ni neprijetnih vonjav velikih mest.

Najboljše doživetje svetovno znanega živalskega vrta boste doživeli z organiziranim nočnim safarijem na odprtem vlakcu v Singapore ZOO ter ogledom predstav »Nočna bitja« in »Tradicionalni ples plemena Thumbuakar z bruhanjem ognja«. Drugi izlet po Singapurju vključuje vse najpomembnejše predele in znamenitosti države, zajema pa tudi odlično tradicionalno kosilo.

Zadnji je izlet na otok Sentosa, kjer vas čaka prevoz na otok z gondolo s čudovitim razgledom, ogled enega največjih akvarijev na svetu ter obisk interaktivnega muzeja »Images of Singapore«. Sledi prosti čas za kosilo in nakupovanje v priljubljenem nakupovalnem središču. Izlet boste zaključili na najboljši možen način z obiskom botaničnih vrtov »Gardens by the Bay« in futurističnim glasbenim ter vizualnim spektaklom.

Malezija in njene čudovite plaže

V času, ko bo v Sloveniji čas prehladov in temnih mrzlih juter, boste v Maleziji priča kilometrom tropskih plaž. Malezija velja za državo, ki ima ene najlepših plaž na svetu, pozimi je še posebej privlačna zaradi toplega podnebja. Ker je velik del Malezije nerazvit, imate tu izjemne možnosti za opazovanje divjih živali v naravnem habitatu, tu domujejo tapirji, želve, opice, številne ptice in velike žuželke, v Maleziji domujejo celo sloni, tigri in nosorogi.

Tu je zelo močna industrija čaja, zato si v Maleziji obvezno privoščite okusno skodelico, prvovrsten čaj boste lahko odnesli tudi domov vašim domačim.

Malezija ima moderna mestna središča z vrhunsko in osupljivo arhitekturo, bližina Kitajske pomeni odlično kitajsko kuhinjo. Obiskali boste tudi glavno mesto Kuala Lumpur, ki je polno muzejev, namenjenih umetnosti, zgodovini in tamkajšnji bogati kulturni dediščini. Tu boste videli znamenita Petronas Twin Towers, ki sta s svojimi 451,9 metra med najvišjimi stoplnicami na svetu. Na svoj račun bodo prišli tisti, ki radi nakupujejo, na izbiro boste imeli tako luksuzne znamke kot cenejše centre za nakupe.

Kuala Lumpur | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

Tajska, dežela nasmehov

Na križarjenju po Jugovzhodni Aziji ne smete zamuditi pravljične Tajske, ki je zibelka zdravilne masaže in odlične tajske kulinarike. Presenetila vas bo prijaznost domačinov, tudi cene so izjemno prijazne.

Ker ima Tajska več kot 40.000 budističnih templjev, boste zagotovo našli vsaj enega, ki vas bo očaral. Te čudovite zgradbe so nastale v času različnih dinastij, od katerih odraža vsaka drugačno arhitekturo in gradbeni slog.

Stopili boste na največji otok na Tajskem – Phuket – ki je turistično najbolj razvit in ponuja številne možnosti za izlete in aktivnosti. Še posebej priljubljeno je denimo snorkljanje. Ena največjih znamenitosti na otoku je veliki Buda, ki meri v višino kar 45 metrov in se nahaja na vrhu hriba Nakkerd, od kjer se razteza čudovit razgled na okolico. Poleg velikega spomenika Bude stoji tudi največji in najpomembnejši tempelj na otoku, Wat Chalong.

Obiskali boste lahko vrt metuljev, akvarij, krokodiljo farmo, deževni pragozd s slapovi, tajsko vasico s tajskim boksom, jahali boste lahko slone in počeli še veliko drugega.

Odločite se za pravljični izlet z ladjico na otočje Phi phi, kjer so na plaži Maya beach snemali film Obala z Leonardom Di Capriem v glavni vlogi. Za ljubitelje nočnega življenja je nujen obisk plaže Patong, kjer so številni prikupni bari, restavracije in diskoteke. Poleg tega je plaža Patong tudi najlepša plaža na otoku.

Tajska | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

Program vrhunskega januarskega križarjenja zajema prevoz iz Zagreba, Maribora, Celja in Ljubljane do letališča, letalski prevoz z odličnimi urami, hotel 4-5* na destinaciji z dvema nočitvama z zajtrkom, bogato 9-dnevno križarjenje in vrhunskega, izkušenega vodnika, ki je prisoten ves čas potovanja. Program zajema tudi vse tri prej omenjene izlete v Singapurju v skupni vrednosti 390 evrov na osebo.

Čez dan boste lahko torej poskusili odlično lokalno hrano posamezne države, zvečer se boste vrnili na svojo križarko, kjer vas bo čakala tudi mednarodna in mediteranska kulinarika. Seveda pa tudi na ladji ponujajo v tem času številne kulinarične kotičke, kot je denimo azijski kotiček.

Zabava Costa | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj