Oglaševanje
47 ogledov

Velika noč in Festival špargljev v Opatiji

LIBURNIA Žurnal24 main
Vstopite v letni čas prebujanja po sredozemsko na 13. Festivalu špargljev ali pa preživite nepozabne velikonočne praznike v hotelu Kvarner s pogledom na Kvarnerski zaliv.

V antičnem Rimu so prvi pomladni dan slavili kot začetek novega leta, medtem ko je za Kelte ta dan predstavljal vstajenje sonca. Pomlad so številni povezovali s prebujanjem, oblikovanjem in ustvarjanjem nečesa novega oziroma izpolnitvijo sanj. Pomlad nam s prvimi sončnimi žarki, ki nam grejejo telo in dušo, prinaša novo energijo. Doživite jo v Opatiji na soncu, ob morju, na prijetnih sprehodih, ob kavi na terasah in bogatih zajtrkih.

April v znamenju špargljev

Velika noč na morju je nekaj posebnega. Velikonočni zajtrk na prenovljeni terasi hotela Kvarner s čudovitim pogledom na Kvarnerski zaliv bo brezplačen. Na mizi bodo vse dobrote – od pirhov, sladkega kruha in šunke s hrenom do divjih špargljev. Šparglji bodo v kulinarični ponudbi Opatije kraljevali aprila. Med 13. Festivalom špargljev boste lahko v opatijskih restavracijah in konobah poiskusili tradicionalne jedi s šparglji, kot so fuži in omleta s šparglji (fritaja). Vrhunec festivala bo priprava omlete velikanke v ponovi z dvometrskim premerom, za katero bodo porabili tisoč jajc in 30 kilogramov špargljev. Gastronomski podvig bo poživil bogat zabavno-glasbeni program s harmonikarji.

Festival pihalnih godb

Začetek maja bo v znamenju glasbe. Med 3. in 5. majem bo namreč potekal mednarodni festival pihalnih godb – Naš svet je glasba. Prisluhnili boste lahko tako tradicionalnim liburnijskim skladbam kot melodijam v znamenju jazza in latina.

Izkoristite odlične cene

Vsi, ki načrtujete pomladni oddih na Opatijski rivieri, izkoristite odlične cene in rezervirajte termin med 8. marcem in 2. junijem, ko boste za eno nočitev odšteli le 65 evrov na osebo. Ugodno podnebje prinaša veliko možnosti za dejavnosti na prostem, kot sta joga in pilates. Ob morski promenadi vas čaka tudi 11 kilometrov prog za tek. Čez dan pa ne spreglejte bogate wellness ponudbe.

Za več informacij kliknite tukaj .