Oglaševanje
18 ogledov

Velikonočni festival kave v Opatiji

liburnia Žurnal24 main
Vstopite v letni čas prebujanja po sredozemsko na Festivalu kave 30. in 31. marca v kavarni Imperial v Opatiji ali na terasi s pogledom na Kvarnerski zaliv pokusite tradicionalne opatijske velikonočne dobrote.

V antičnem Rimu so prvi pomladni dan slavili kot začetek novega leta, medtem ko je za Kelte ta dan predstavljal vstajenje sonca. Pomlad so številnipovezovali s prebujanjem, oblikovanjem in ustvarjanjem nečesa novega oziroma izpolnitvijo sanj. Pomlad nam s prvimi sončnimi žarki, ki nam grejejo telo in dušo, prinaša novo energijo. Doživite jo v Opatiji na soncu, ob morju, na prijetnih sprehodih, ob kavi na terasah in bogatih zajtrkih..

13-metrska kavna torta

Od 30. marca do 1. aprila obiščite kavarno Imperial v središču mesta, kjer bodo oživili italijansko tradicijo pitja kave in sredozemskega načina življenja, ki ga najbolje opisuje filmski rek La vita è bella (Življenje je lepo). V soboto, 31. marca, opoldne bodo razrezali 13-metrsko kavno torto (1,30 evra za kos), Barista pa bo pripravila kavo v skodelicah z različnimi okusi – caffè shakerato in kavne koktajle. Pitje kave na soncu bo popestril scensko-glasbeni program filmske glasbe v soboto in italijanskih kancon v nedeljo. Posebna ponudba Festivala kave vključuje vse vrste kave za 0,65 evra in posebni promocijski paket s kava po vašem izboru in tremi kavnimi minjoni za 2,60 evra.

Velikonočni zajtrk ob Kvarnerskem zalivu

Velika noč na morju je nekaj posebnega. Velikonočni zajtrk na prenovljeni terasi hotela Kvarner s čudovitim pogledom na Kvarnerski zaliv bo brezplačen. Na mizi bodo vse dobrote – od pirhov, sladkega kruha in šunke s hrenom do divjih špargljev. Šparglji bodo v kulinarični ponudbi na terasi hotela Kvarner kraljevali tudi aprila, in sicer med 17. in 24. aprilom, ko boste lahko degustirali jedi iz belušev.

Izkoristite odlične cene

Vsi, ki načrtujete pomladni oddih na Opatijski rivieri, izkoristite odlične cene in rezervirajte termin med 8. marcem in 2. junijem, ko boste za eno nočitev odšteli le 65 evrov na osebo. Ugodno podnebje prinaša veliko možnosti za dejavnosti na prostem, kot sta joga in pilates. Ob morski promenadi vas čaka tudi 11 kilometrov prog za tek. Čez dan pa ne spreglejte bogate wellness ponudbe. Za več informacij kliknite tukaj.