Oglaševanje
5 ogledov

Z nami na Lent gredo ...

Bitty Mclean EPA
Maribor je v petek, 22. junija, zaživel v duhu znanega slovenskega festivala Lent, v okviru katerega bodo 2. julija nastopili tudi Jamaican Legends z Bittyjem Mcleanom. Ste tudi vi med srečnima izžrebancema, ki se bosta z nami udeležila njihovega koncerta?

Največji slovenski festival na prostem in eden največjih v Evropi, mariborski festival Lent, bo letos obeležil 20. obletnico svojega delovanja, kot po navadi pa se nam ponovno obeta tudi bogat glasbeni program z vsaj štirimi nastopajočimi na en večer. Med 22. junijem in 7. julijem se bo tako na festivalu predstavilo več kot 80 glasbenih skupin/mladih bendov in DJ-jev iz Slovenije in tujine ter številni odmevni gosti. Med drugim bodo nastopili tudi nizozemski hiphop trendseterji Dope D.O.D. (24. junij), italijanski mojster elektronske undeground produkcije Dusty Kid (23. junij) in DJ-ski dvojec Alex di Stefano - Norbert Davenport (7. julij). Sicer pa bosta odra postregla tudi z naborom nekaterih najboljših "undeground" glasbenih skupin iz držav nekdanje Jugoslavije. Že na uvodni večer se bo tako predstavil bosanski Leni kravac, 26. junija sarajevska mash-up mojstra Diskobajagi, 30. junija srbski hardrockerji Rain Delay, 5. julija pa edinstvena bosanska mešanica etna in duba Sopot s čisto novo ploščo in energična zagrebška underground senzacija After je bolji od partija (ABOP).

Ob tem se bo predstavilo nekaj najbolj vidnih slovenskih predstavnikov elektronske scene, kot so Reconceal, Trick-C, David Manali, JK Soul, Plankton, Vibe Department, Zavod Kru, Chakra, Spherax records in številni drugi ter kup mladih, talentiranih izvajalcev.

Še novost letošnjega lenta: Mladinin oder (MO) in elektronski oder Creative Underground (CU) se bosta združila na skupni lokaciji v Kinu Udarnik ter pod isto streho dolgo v noč razvajala vse ljubitelje moderne urbane glasbe.

Vstop je možen samo s festivalsko karto Lenta in dnevno vstopnico Festivala Lent.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.