Oglaševanje
30 ogledov

Zakaj ne bi bil vaš otrok bolj zdrav?

Fitobimbi Žurnal24 main
V hladnejšem delu leta so virusne in bakterijske okužbe pogostejše. Jeseni in pozimi se otroci namreč pogosteje zadržujejo v zaprtih prostorih, uživajo bolj enolično prehrano in se manj gibajo. Že tako pa so nedosledni pri umivanju rok in praviloma tudi manj spijo, kot bi bilo treba.

Eden izmed pomembnih dejavnikov pri skrbi za imunski sistem otroka je ustrezna raven cinka v prehrani. Prav cink ima namreč pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema. Ob tem pa je nujno potreben tudi za rast, spolno dozorevanje, celjenje ran in prilagajanje vida v temi. Najboljši vir cinka v hrani so školjke, raki, rdeče meso in polnozrnate žitarice. Težava je v tem, da ga telo iz žitaric težje izkoristi.

   

Okrepite imunski sistem

Med težjimi simptomi pomanjkanja cinka so izguba teka, izpadanje las, dermatitis, nočna slepota, počasnejše celjenje ran in okvara v zaznavanju okusa. Celo spolni razvoj in rast sta lahko upočasnjena. Eden od pomembnih pokazateljev pomanjkanja cinka pa so ponavljajoče okužbe. V tem primeru razmislite o dodajanju cinka k prehrani vašega otroka. Sirup Echinax iz naravne lekarne za otroke Fitobimbi je primer izvrstnega vira cinka. Vsebuje še izvleček iz korenine ozkolistnega ameriškega slamnika, ki sodeluje pri krepitvi naravne odpornosti organizma.

 

Bronhamil Fitobimbi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ublažite težave s kašljem

Prehlad običajno spremlja tudi kašelj, ki je še posebno nadležen, ko moti spanje.  Sirup Bronhamil vsebuje eterična olja bora, evkalipta in timijana, ki so že stoletja poznani po protimikrobnem delovanju. Ob tem redčijo sluz in lajšajo izkašljevanje. Izvleček trpotca skrbi za zaščito sluznice grla in blaženje suhega, dražečega kašlja. Otroci ga imajo radi, saj ima dodan pomarančni sok.

 

Echinax Fitobimbi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Otroštvo brez umetnih dodatkov

Pri izbiri prehranskih dopolnil za otroke je še posebno pomemb­no, da izberete varen izdelek. Sirupa Echinax in Bronhamil ne vsebujeta glutena, umetnih arom, barvil ali sladil in sta primerna za otroke od 6. meseca do 12. leta. Izdelke iz naravne lekarne Fitobimbi dobite v lekarnah in specializiranih trgovinah.