Popotnik
2913 ogledov

Ne zaradi covida-19, zato uvajajo omejitve!

Benetke Shutterstock
V Italiji je bila karantena tako stroga, da je zaradi skokovitega upada prometa voda v beneških kanalih postala neprepoznavno čista. Vožnja po njej pa od sedaj naprej poteka po spremenjenem režimu.

Kljub pozitivnim učinkom na naravo se Italija zdaj počasi skuša vrniti na stare tirnice. Benetke si tako želijo znova pozdraviti turiste, ki so bili v preteklih letih vsako leto številčnejši, ena izmed posebnih doživetij pa je bila vožnja z gondolami po beneških kanalih.

benetke | Avtor: Reuters Reuters
V Benetkah ima trenutno licenco 433 gondoljerjev in 180 nadomestnih gondoljerjev, zaradi pandemije in upada turistov pa so pred kratkim krepko zmanjšali število delujočih gondol. To pa ni edina novost na tem področju. V mestu na laguni uvajajo tudi nove omejitve za vožnjo z gondolami, povezane s številom potnikov na plovilu. 

Če ste pomislili, da bo sedaj lahko na krovu namesto šestih le pet potnikov zaradi zdravstvenih omejitev, se motite. Razlog se namreč skriva v tem, da turisti v povprečju postajajo vse debelejši, posledično pa gondoljerji zaradi težjega tovora težje usmerjajo gondole po kanalih.

"V zadnjih desetih letih se je teža turistov dvignila in raje, kot da bi jih pred plovbo stehtali, omejujemo število potnikov," je za CNN nadvse zanimiv ukrep objasnil predsednik beneške zveze gondoljerjev Andrea Balbi.

Še bolj direkten je bil Raoul Roveratto, predsednik zveze nadomestnih gondoljerjev, v pogovoru za časopis La Repubblica: "Turisti iz nekaterih držav so takšni, kot da bi na čoln nalagal bombe, ko pa je ta polno zaseden, trup potone in v gondolo pride voda. Plutje s pol tone mesa na krovu je nevarno."

Benetke | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Ljubljanica kmalu Popotnik Nova oblika transporta po Ljubljani

Omejitev se nanaša na klasične ozke gondole, ki plujejo po manjših kanalih. So pa zmanjšali tudi število potnikov za večje, t. i. gondole da parada, ki služijo večinoma kot taksiji po Velikem kanalu, in sicer s 14 na 12 potnikov.

Benetke sicer niso prve, ki so morale poseči po drastičnih ukrepih zaradi teže strank. Leta 2018 je po pozivih aktivistov za pravice živali Grčija obilnejšim turistom prepovedala jahati osle na priljubljenem otoku Santorin, saj so živali zaradi pretežkih jezdecev utrpele poškodbe hrbtenice.

Travel Zagreb Promo Uporabno Obiščite najlepšo destinacijo v Evropi
Komentarjev 1
  • Avatar nadine20
    nadine20 17:19 11.avgust 2020.

    Pozdravljeni, sem posameznik, ki ponuja posojila. Ima kapital, ki se bo uporabljal za odobritev posojil med kratkorocni in dolgorocni posamezniki od 5.000 do 5.000.000 EUR do vsi resni ljudje, odvisno od zahtevane kolicine v realne potrebe, obrestna mera je 2% ...prikaži več na leto. Kontakt: leydifinance@gmail.com To pocnem noter naslednja podrocja: - financno posojilo - Hipoteka - Naložba v posojilo - Posojilo za avto - konsolidacija dolgov - Odkup kredita - Osebno posojilo - Ste v arhivu itd. Prijavlje

Sorodne novice