Popotnik
793 ogledov

Nova oblika transporta po Ljubljani

Ljubljanica Žurnal24 main
Ljubljanski potniški promet bo v prihodnje morebiti obogaten.

Mestna občina Ljubljana in Ljubljanski potniški promet načrtujeta, da bi septembra na Ljubljanici uvedla redno prevozno linijo. Ladja bo vozila med Žitnim mostom in Livado, posamezna vožnja bo stala 1,30 evra, poroča RTV MMC. Ker bo ladjica del obratovanja LPP-ja, se jo bo uporabljalo po istem principu kot mestni avtobus – s plačilom prek mobitela ali z Urbano.

Prihodnji teden bo predvidoma izšel razpis, s katerim bo LPP izbral ponudnika za ta prevoz, potem pa nameravajo v poskusni fazi, ki bo trajala pol leta, na redno linijo vključiti eno ladjico, ki bi vozila vsak dan, in sicer z odhodi na vsako polno uro. Med tednom bi vozila med 7. in 18. uro, ob koncih tedna pa med 9. in 20. uro. 

ladjica | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V tem času bodo glede na število uporabnikov te linije ocenili, ali bo ta ostala. Pričakujejo sicer, da jo bodo uporabljali predvsem domačini, torej Ljubljančani. "To bo za turiste manj zanimivo, saj bo ta ladjica dokaj hitra in ne bo nobenega vodenja," je povedal direktor LPP-ja Peter Horvat.

Turistična kmetija Statistika Popotnik Domači gosti rešujejo turizem; kar 64 odstotkov manj tujcev kot lani

Ladjica bi vozila od Žitnega mosta do Livade in nazaj, predvidene vstopno-izstopne točke oziroma postaje bodoče redne linije pa bodo Žitni most, Mesarski most, Dvorni trg, Trnovski pristan pri pritoku Gradaščice in Trnovski pristan pod Prulskim mostom ter Livada. Po navedbah zdajšnjih prevoznikov po Ljubljanici bi ladjica na omenjeni liniji za celoten krog porabila več kot eno uro.

Ob tem pa turistični prevozniki na Ljubljanici opozarjajo, da bi zaradi nekonkurenčne cene zanje to lahko pomenilo veliko izgubo dohodka. Bojijo se predvsem tega, da bi velik interes za redno linijo zaradi nizke cene izkazali tudi tuji turisti, ki se zdaj zelo radi vozijo s turističnimi prevozniki, ki prevoze ponujajo za okoli deset evrov. Dvomijo tudi, da bi linija zaradi razmer na reki, ki se lahko zelo hitro spremenijo, lahko bila redna.

Denar Turizem Slovenija V tej slovenski občini ceneje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice