Popotnik
3508 ogledov

Lani navduševala v Mariboru, letos je že v Ljubljani

Ljubljana
1/3
Anže Petkovšek
Potem ko je lansko leto velikansko kolo v središču Maribora navdušilo obiskovalce, si je takega letos omislila tudi slovenska prestolnica.

Lani je panoramsko kolo v središču Maribora s strani obiskovalcev poželo veliko zanimanje, zato ne čudi, da so podobno potezo letos povlekli tudi v Ljubljani. Za razliko od štajerske prestolnice, ki so atrakcijo postavili v samem središču mesta, so 33 metrov visokemu panoramskemu kolesu našli prostor v BTC City Ljubljana..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Maribor (@visitmaribor)

Panoramsko kolo je del največjega mobilnega lunaparka v Sloveniji – Lunapark Muller, ki so ga postavili 13. oktobra. Organizatorji načrtujejo, da bo zabaviščni park, ki obiskovalce sprejema vse dni v tednu in je zaprt le v primeru slabega vremena, odprt do 26. novembra 2023.

Lunapark je odprt od ponedeljka do četrtka od 16. do 22. ure, ob petkih od 16. do 23. ure, ob sobotah: od 14. do 23. ure in ob nedeljah od 14. do 22. ure.

Le upamo lahko, da bodo imeli z njim manj dela kot lani v Mariboru, ko je glavna turistična atrakcija Čarobnega Maribora po enem dnevu obratovanja obmirovala. Upravljalci so dejali, da je okvaro povzročila vlaga, ki si je utrla pot do pomembnih delov naprave.

Čarobni Maribor maribor Popotnik Pri nas: Ta spektakularna turistična atrakcija že dela preglavice

Vodja projekta Mega Lunapark Silvo Žagar zagotavlja, da v njihovem lunaparku še ni prišlo do nesreče,saj so naprave vsakodnevno pregledane s strani "ustrezno usposobljenih ljudi". Po njegovih besedah so naprave kupljene od najboljših proizvajalcev in imajo za nameček nemški TUV certifikat.

Lunapark | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Čeprav je zanimanje za lunapark po njegovih besedah dobro, opaža, da je število obiskovalcev skozi leta upadlo. "Ljudje so željni tovrstne zabave, res pa je, da ni več isto, kot je bilo pred dvajsetimi leti. V tem času se je veliko spremenilo; prišle so nove generacije, pojavili so se internet in družbena omrežja," razlaga Žagar.

Ker se je spremenila ciljna skupina obiskovalcev, se vsako leto potrudijo, da v Ljubljano pripeljejo najboljše atrakcije iz zabaviščnega sveta. Letos je lunapark tako sestavljen iz atrakcij, ki prihajajo iz Slovenije, Nizozemske, Nemčije, Hrvaške in Madžarske.

kostanj cene Slovenija Turisti navdušeni, domačini zaradi cen zmajujejo z glavo

Obiskovalci lahko poleg panoramskega kolesa obiščejo raznovrstne vrtiljake (Sky Tower, Twister, Tokyo Express Roller Coaster), hiše strahov, avtomobilčke  ... Cena vstopnice za posamezno napravo stane od štiri do osem evrov, odvisno od naprave.

Lunapark | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Kako so se letos prazničnega okraševanja lotile občine po državi in koliko so za okrasitev namenile, pa lahko preverite TU.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 07:51 11.november 2023.

    Glavni trg v MB ni primeren kraj za panoramski ogled . Vidi se samo Glavni trg.