Popotnik
3088 ogledov

Na tem področju Ljubljani v hrbet gledajo številne evropske prestolnice

Ljubljana center Profimedia
Spletna platforma European Best Destinations je ponovno podeljevala nagrade, pri tem pa ni pozabila na našo prestolnico.

Ljubljana, očarljiva prestolnica Slovenije, je ponosna prejemnica prestižnega naziva Najboljše evropsko mesto za krajše oddihe s strani organizacije European Best Destinations, vodilne spletne strani, ki se posveča promociji kulture in turizma v Evropi. Naziv je potrditev izjemne privlačnosti Ljubljane in njene edinstvenosti kot vrhunske destinacije za popotnike, ki si želijo nepozabnih mestnih doživetij.

Ljubljana | Avtor: Andrej Tarfila Andrej Tarfila

Naziv najboljše destinacije za mestni oddih je Ljubljana prejela na podlagi merjenja obiska spletnega portala European Best Destinations. Zgolj v zadnjem letu je ta portal obiskalo 7,2 milijona obiskovalcev, med njimi 26 % iz Združenega kraljestva, 14 % iz ZDA, 6 % iz Avstralije, 5 % iz Kanade in 5 % iz Nemčije. Ljubljana je bila najbolj obiskana pristajalna stran v zadnjih 12 mesecih, ki jo je obiskalo 243.089 obiskovalcev. Največ teh obiskovalcev spada v starostno skupino med 18 in 24 let (30,4 %), sledijo jim obiskovalci v starostni skupini 25-34 let (18,8 %) in 35-44 let (17,9 %), kar kaže na priljubljenost Ljubljane med mlajšimi in aktivnimi popotniki.

Gallusovo nabrežje, Ljubljana Popotnik Ljubljani se lahko smeji: Našteli četrtino vseh tujih nočitev
Na lestvico najboljših evropskih destinacij za mestni oddih se je uvrstilo le 10 mest, med njimi tudi Kopenhagen, Lizbona, Riga, Firence, Pariz, Malaga, Madrid, San Sebastian in Dunaj. Rezultati kažejo, da se Ljubljana postavlja ob bok najbolj trendovskim evropskim destinacijam. Naziv Najboljše evropsko mesto za krajše oddihe bo Ljubljana obdržala tudi v letu 2024.

Maximilien Lejeune, direktor organizacije European Best Destinations, ni presenečen nad rezultatom, saj je Ljubljana že dokazala svojo privlačnost z nazivom Najboljša evropska destinacija leta 2022, za katerega je prejela glasove rekordnega števila popotnikov izven Slovenije. Rezultati kažejo tudi velike multiplikativne učinke prejšnjega naziva. Zaradi tega naziva je Ljubljana prejela mednarodno promocijo v vrednosti več kot 10 milijonov evrov, medtem ko je bila vrednost promocije naziva najboljše zelene prestolnice v Evropi v letu 2021 ocenjena na 1,6 milijona evrov.

Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia
Ljubljana je "trendovska, a varna destinacija, kjer se vsak počuti dobrodošlega. Je odprto, družinam prijazno in zeleno kulturno središče, o katerem vsi sanjajo, da bi ga obiskali," pravi Maximilien Lejeune. V organizaciji so prepričani, da je Ljubljana vodilna destinacija na mnogih področjih, pomembnih za popotnike, ki iščejo avtentičnost, visoko kakovost storitev, varnost in edinstvena doživetja. Ljubljana se uvršča med vodilne destinacije v Evropi, kar je rezultat prizadevanj za prijazno mesto, trajnostno delovanje in kakovostne dogodke. Potrjujejo jo tudi visoke ocene na platformi TravelSat, kjer je Ljubljana krepko presegla povprečje drugih evropskih destinacij – 88 točk v letu 2022, v primerjavi s povprečjem 34 točk za vse evropske destinacije.

Ljubljana Vprašali smo Popotnik To je po mnenju direktorice Turizma Ljubljana najlepši kotiček v mestu
"V Turizmu Ljubljana izjemno cenimo in smo ponosni na prejeta priznanja in nagrade. Prejeta nagrada ima izjemno velik pomen, saj temelji na mnenjih ljudi, ki so obiskali našo prelepo destinacijo. Zavedamo se, da so njihove izkušnje in vtisi ključni, saj so najboljša potrditev kakovosti našega skupnega dela ter naše predanosti k ustvarjanju vrhunskih doživetij. S svojimi mnenji so popotniki postali del naše zgodbe, ki se razvija in raste skupaj z vsako novo izkušnjo. Zato si bomo še naprej prizadevali zagotavljati vrhunsko kakovost, gostoljubnost in edinstvenost, da bi vsak obiskovalec doživel neponovljive trenutke v Ljubljani. To nas navdihuje in motivira, da nadaljujemo naše poslanstvo – ustvarjati nepozabne trenutke in pustiti trajen vtis v srcih naših obiskovalcev. Destinaciji pa prinaša odlično vidljivost in neprecenljivo promocijsko vrednost," pa je ob prejetem nazivu dejala mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Jud_Süß
    Jud_Süß 23:34 31.maj 2023.

    Pa koji kurac brisete vse pizda vam materna? Jebal vas židi

Sorodne novice