Slovenija
5624 ogledov

Naša prestolnica je pravi raj za prešuštnike

afera
1/4
Profimedia
Na spletnem portalu N1 so preverili ponudbo ljubljanskih hotelov in hostlov, ki ponujajo t. i. sobe za dnevni počitek oziroma tistih, ki so pripravljeni sobe za nekaj ur diskretno oddati za intimne aktivnosti.

Krajša raziskava portala N1 je prinesla ugotovitev, da večina ljubljanskih hotelov sob za dnevni počitek ne oglašuje javno. Vedenje o tem, kje si je mogoče privoščiti dnevni počitek, gre večinoma od ust do ust. Ena izmed rešitev je prav tako individualno povpraševanje hotelom oziroma nastanitvam. Namestitveni ponudniki stavijo na diskretnost, intimnost, rezervacijo, obisk in plačilo povsem brez osebnega stika.

Spolnost | Avtor: Profimedia Profimedia
Za tovrstne potrebe sobe običajno najemajo mladi pari, ki so brez lastnega prostora, prešuštniki, tako imenovani 'kupci ljubezni', in pa tudi povsem običajni pari, ki si želijo svoje ljubezensko življenje zgolj popestriti.

Medtem ko je bila večina hotelov na novinarska vprašanja previdnih oziroma so bili neodzivni, so se novinarji z drugačno zgodbo soočili, ko so poslali povpraševanje za rezervacijo sobe. Eden izmed odgovorov hotela v Ljubljani se je takrat glasil: "Za dnevni počitek imamo na voljo bungalov, ki stane 40 evrov za 4 ure, ali sobo v hotelu, ki stane 60 evrov. Recepcija je odprta od 8. do 21. ure. Za prijavo je potreben en osebni dokument."

V drugem hotelu, prav tako v središču prestolnice, pa se morata z dokumenti prijaviti oba gosta, pri čemer cene niso razkrili. "Za dnevni počitek se morate oglasiti na dan prihoda, in če bo soba prosta, vam povemo ceno," so na povpraševanje novinarjev odgovorili v hotelu. Dodali so, da so cene navedene na njihovi spletni strani, a tam so novinarji našli le ponudbo za nočitev, ne pa tudi za nekajurni najem.

plavajoče hiške na Ljubljanici Foto Slovenija Ljubljana: Namesto stanovanj plavajoče hiške

Podobno se jim je zgodilo v primeru hotela v Šiški. Dnevnega počitka ne oglašujejo, odgovora na novinarska vprašanja ni bilo, odgovor na povpraševanje pa je prišel v pičlih štirih minutah, pišejo na N1: "Cena za dnevni počitek je 55 evrov. Ne računamo po uri, računamo dnevno uporabo sobe. Odjaviti pa se je treba najkasneje do 18. ure."

Dragon's Dream Hostel | Avtor: Dragon's Dream Hostel, Booking Dragon's Dream Hostel, Booking
Izjema med njimi, ko je o omenjeni ponudbi javno spregovoril, je bil Marko Oršanič iz hostla Dragon's Dream. Ta se nahaja na Dunajski cesti 105 v Ljubljani in je v prvi vrsti namenjen mladim popotnikom. Simpatičen hostel je leta 2021 kot prvi hostel na svetu prejel srebrno nagrado za pametno stavbo.

Gostje v hostlu po besedah Oršaniča bivajo v individualnih spalnih kapsulah, ki so osnovane po japonskem konceptu, za dnevni počitek pa nudijo "dve deluxe sobi, ki sta ločeni od preostalega dela hostla. Večina naših gostov, ki biva v delu hostla s kapsulami, so mladi popotniki in popotnice, ki sploh ne vedo, da luksuzni sobi obstajata".

Dragon's Dream Hostel | Avtor: Dragon's Dream Hostel, Booking Dragon's Dream Hostel, Booking

Sobi imata LED osvetlitev v različnih barvah in intenzivnostih, v eni je na voljo tudi kopalna kad. Cena: 50 evrov za štiriurni najem oziroma 40 evrov za najem sobe, ki kopalne kadi nima. “Z veseljem vas ob prednaročilu pričakamo z ohlajenim šampanjcem, posebno oblikovano čokolado za popestritev bivanja in še kakšno malenkostjo. Gel za tuširanje, perilo, kondomi in ostale malenkosti so vedno na voljo v avtomatu,” je dodatno ponudbo predstavil Oršanič.

Ljubljana Vprašali smo Popotnik To je po mnenju direktorice Turizma Ljubljana najlepši kotiček v mestu

Pojasnil je še, da sta sobi skriti za vrati nasproti recepcije, nad njima sta napisani le številki 101 in 102. "Za vrati je majhen prostor s tremi vhodi – soba 101, soba 102 in lasten, diskreten vhod iz varovane garaže pod hostlom. Za vstop naši gostje uporabljajo unikatne QR kode, ki jim jih ob rezervaciji pošljemo na elektronsko pošto in jim tako nudimo absolutno diskretnost – nobenega srečanja z drugimi gosti ali sprehodov mimo polne recepcije po zaključenem bivanju."

Dragon's Dream Hostel | Avtor: Dragon's Dream Hostel, Booking Dragon's Dream Hostel, Booking

Kljub temu da gre za nov hostel, imajo po Oršaničevih besedah že veliko stalnih strank, s katerimi si zaupajo in "skoraj vsi plačilo po zaključku bivanja puščajo kar v sobah". Dodal je, da presenetljivo več kot polovico rezervacij opravijo ženske, največ povpraševanja pa je med tednom od 13. do 16. ure. 

Sodeč po informacijah, ki so jih še zbrali pri Mojih financah, je transparenten pri ponujanju dnevnega počitka v Ljubljani še hotel Emonec na Wolfovi ulici 12, kjer boste za dve uri 'počitka' odšteli 35 evrov. Občasno pa se nekajurni dnevni počitki s steklenico penine najdejo tudi na spletnih straneh s kuponi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.